Kia oglašuje novo generacijo križanca

Foto: Kia Kia habaniro Foto: Kia Kia habaniro Foto: Kia Kia habaniro Foto: Kia Kia habaniro Foto: Kia Kia habaniro Foto: Kia Kia habaniro Foto: Kia Kia habaniro Foto: Kia Kia habaniro Foto: Kia Kia habaniro
Kia Motors je na avtosalonu predstavila novo konceptno vozilo. Pravzaprav naj bi šlo za zametke naslednje generacije križanca.
Oglej si celoten članek

Kia je na začetku marca na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila koncept imagine by kia, zatem na avtomobilskem salonu konceptno vozilo masterpice in signature, na avtomobilskem salonu v New Yorku pa so razstavili koncept habaniro, s katerim najavljajo novo generacijo križanca niro, ki ga na cestah pričakujemo leta 2021.

Foto: Kia Kia habaniro

Avto Kia stonic: primerjalni test dveh motorjev

HabaNiro koncept je nastal v Kiinem kalifornijskem oblikovalskem studiu, največja oblikovna posebnost pa so vrata, ki se odpirajo proti nebu. To ni nikakršna novost v avtomobilski industriji, kot tudi ne virtualna vzvratna ogledala, ki smo jih pred kratkim na slovenskih cestah že preizkusili v audiju e-tronu.

Foto: Kia Kia habaniro

Avto Tu nekaj ni v redu, to ne more biti kia

Zunanjost zaznamujejo še posebna, 20-palčna platišča, kratki previsi in kontrastne barve. Notranjost je v znamenju velikih digitalnih zaslonov, ima širok head-up zaslon, futuristični sistem za hlajenje in ogrevanje kot tudi sistem Real-time Emotive Adaptive Driving (READ), ki v kabinskem prostoru s pomočjo umetne inteligence nadzoruje stanje voznika, se optimizira in interaktivno prilagaja človeškim čutom. Prilagaja torej vožnjo čustvenemu razpoloženju v realnem času.

Foto: Kia Kia habaniro

Uau! Kia s proceedom po poti Mercedesa

S tem postavljajo smernice za čas avtonomne vožnje, saj koncept že pozna avtonomno vožnjo, kar pomeni, da se lahko volan pomakne v armaturno ploščo, da ima voznik več prostora. Pri Kii so še zapisali, da ima konceptno vozilo pogon na vsa štiri kolesa, z elektromotorjema na prednji in zadnji pogonski osi. Kapacitete baterije ne omenjajo, doseg z enim polnjenjem pa je 483 kilometrov.

Foto: Kia Kia habaniro Foto: Kia Kia habaniro Foto: Kia Kia habaniro

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:20 22. April 2019.

    Kot, da bi ga narisali Italijani. Lepo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.