Eden najprometnejših odsekov bo doživel to novost

Foto: Anže Petkovšek Predor Šentvid in nedokončani izvoz in uvoz Šentvid.
Foto: Anže Petkovšek Predor Šentvid in nedokončani izvoz in uvoz Šentvid.
Dars obljublja, da ne bo več dolgo ... Bo pa treba tudi potrpeti.
Oglej si celoten članek

14 let po odprtju Šentviškega predora naj bi luč na koncu predora končno ugledala še zadnja etapa tega nikoli dokončanega projekta. Priključek iz predora na Celovško cesto proti središču Ljubljane namreč tudi po vseh teh letih ni bil izgotovljen, razlog ves ta čas pa so bili dolgotrajni pravni postopki v zvezi s pridobivanjem zemljišč, pogojeni tudi z dednimi postopki.

Šentviški predor Zaradi šentviškega predora le na sodišče

Z Darsa sporočajo, da se stvar premika in da so že vložili potrebne dokumente za pridobitev gradbenega dovoljenja. Tega pričakujejo še letos, tako da bi dela lahko začeli v letu 2023, sporočajo.

Seveda bo to v času gradnje prineslo tudi ovire pri pretočnosti prometa na tem zelo obremenjenem priključku, kjer se stikajo prometni tokovi z avtoceste in na relaciji Ljubljana - Medvode - Škofja Loka.

Foto: Dars Predor Šentvid

Foto: Dars Predor Šentvid

Načrt predvideva vzpostavitev novega pasu ceste, ki bo takoj po izhodu iz predora prek novega nadvoza prek kolesarske in pešpoti vodil na pospeševalni pas, ta pa se bo vključil v obstoječo dvopasovnico proti središču.

Prav tako bo omogočeno zavijanje s Celovške ceste na levo v predor proti zahodni obvoznici. Temu bo pred semaforjem namenjen nov ločen pas.

Foto: Anže Petkovšek predor Šentvid

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:35 6. Junij 2022.

    Bi pa predlagal, da tile strokovnjaki začnejo ali pa vsaj pogledajo kak vido na youtube cities skylines igrico kjer imaš …

  • 09:31 6. Junij 2022.

    Tole na sliki izgleda kot najcenejša kratkotrajna rešitev. Če bi se malo bolj potrudili in ne bi bili tako denarno …

  • 21:47 4. Junij 2022.

    si predstavljate imate vec kot 100 let staro kmetijo in neposredno zraven gre prikljucek. takemu cloveku je treba dati posteno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.