Dobili smo novega dirkaškega kralja, na vrhu spet Renault

Foto: Renault Renault megane R.S. trophy-R Foto: Renault Renault megane R.S. trophy-R Foto: Renault Renault megane R.S. trophy-R Foto: Renault Renault megane R.S. trophy-R
07'45''389 na uradnem celotnem krogu, dolgem 20,832 kilometrov, na stezi Nürburgring Nordschleife, je nova rekordna znamka serijskih avtomobilov s pogonom na prednji kolesni par. Nov kralj spet nosi Renaultov logotip.
Oglej si celoten članek

Renault megane R.S. trophy-R je na 20,600 km dolgem krogu Nürburgring Nordschleife dosegel nov rekord razreda serijskih avtomobilov s pogonom na prednji kolesi.

Megane grandcoupe K nam prišel rekorder megane grandcoupe

Renault Sport je imel podporo posebnih partnerjev: podjetja Akrapovič za izpušni sistem, Brembo za zavore, Bridgestone za pnevmatike, Öhlins za blažilnike in Sabelt za školjkaste športne sedeže.

Foto: Renault Renault megane R.S. trophy-R

Motor je z močjo 300 KM enak kot v različici mégane R.S. Trophy, ki je bila na trg uvedena na začetku leta 2019. Model trophy-R je kot dirkalni avto v zelo kratkem času razvila majhna ekipa ljudi, ki so delali na prožen način in se osredotočili na tri področja: maksimalno zmanjšanje teže (do 130 kg v primerjavi z Mégane R.S. trophy brez dodatne opreme), predelavo aerodinamike in bolj radikalno zasnovane obese.

Foto: Renault Renault megane R.S. trophy-R

Novi megane RS To je novi renault megane RS

Dirkača moštva Renault F1 Daniel Ricciardo in Nico Hülkenberg bosta za volanom megane R.S. trophy-R med njegovim prvim javnim nastopom, ki bo v petek, 24. maja, pred letošnjo dirko formule 1 za Veliko nagrado Monaka.

Kot tak je dosegel nov uradno potrjen rekord in referenčni čas serijskega avtomobila s prednjim pogonom na stari stezi Nordschleife Nürburgring, ki je svetovno znan poligon za preverjanje športnih zmogljivosti avtomobilov. Severni krog, ki je dolg 20,600 kilometra, je prevozil v času 07' 40'' 100, uradni celotni krog, dolg 20,832 kilometra, pa v času 07' 45'' 389.

Foto: Renault Renault megane R.S. trophy-R

Grmelo je Renault megane RS prihrumel na slovenske ceste

Megane R.S. trophy-R bo naprodaj pred koncem leta 2019 kot posebna serija, ki bo omejena na nekaj sto primerkov.

Avto Renault megane grandcoupe: limuzinska transformacija

Renaultova zgodovina na »Ringu« traja že več kot deset let. Začela se je leta 2008 s prvim rekordom v razredu serijskih avtomobilov s prednjim pogonom, ko je mégane R.S. R26.R krog prevozil v 8 minutah in 17 sekundah. Ta rekord je tri leta kasneje (2011) s časom 8' 07'' 97  potolkel Mégane R.S. trophy druge generacije, ki ga je vozil preskusno-razvojni voznik Laurent Hurgon. On je leta 2014 z različico Mégane III R.S. trophy R ta rekord prvikrat potisnil pod mejo 8 minut (7' 54'' 36). Hurgon je bil tudi voznik, ki je z najnovejšo generacijo dosegel najnovejši mejnik tega lova na rekorde, v katerem pridobitev vsake nove sekunde postaja vedno težje dosegljiva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 11:20 23. Maj 2019.

    Da ne bo dvomov.Na you tubu si oglejte posnetek primerjave obeh tekmecev.Čestitke peščici zanesenjakov iz francoskega Dieppa,ki so znova dokazali …

  • 20:11 22. Maj 2019.

    Ceprav ok. Malo mi ke cudno da je honda kao najbolj stabilen avto in z 20 kinji vecbi imela slabsi …

  • 20:09 22. Maj 2019.

    Jaz za hondo navijam.... 😁

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.