Bitter vstopa na sceno

Foto: Žurnal24 Ekskluzivnost ima svojo ceno. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Nemški maloserijski proizvajalec Erich Bitter je na tržišče ponudil svoj prvi avtomobil po več kot 40 letih obstoja podjetja.
Oglej si celoten članek

Erich Bitter je začel kot uvoznik delov za številne proizvajalce, kot sta Porsche in Opel. Podjetje je v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja pričelo z razvojem svojega avotmobila, bitter CD in CS. In končno, po štirih desetletjih delovanja Bitter končno prihaja na tržišče z modelom vero. Športna limuzina naj bi bila konkurenčna BMW-ju in Audiju. Da bi to dosegla, so argumenti na strani novega igralca. Predvsem corvettin motor, ki razvije 270 kW/367 KM in 530 Nm navora. Ameriški šestlitrski osemvaljnik je na voljo v kombinaciji z avtomatskim petstopenjskim menjalnikom, konec leta 2008 pa bo na voljo še šeststopenjska različica. Najvišja hitrost znaša v skladu s sporazumom 250 km/h.


Erich Bitter. © Bitter

 

Podatki o emisijah CO2, kot tudi o obesi zaenkrat niso znani. Bitter jamči dobre vozne lastnosti in limuzinsko udobje. Popis opreme je bogat, od klime, navigacijskega sistema, parkirnih senzorjev, strešne odprtine do 20-palčnih aluminijastih platišč. Da so namere Bitterja resne potrjuje tudi General Motors, ki je že ponudil podporo s svojo široko servisno mrežo. To ni nič čudnega, če vemo od kje izvira motor. Za konec nam ostaja še cena. Več kot 120.000 evrov za avtomobil, ki izgleda kot holden VM se ne sliši konkurenčno. Gledano z druge strani je z omenjenim vozilom ekskluzivnost zajamčena, ta pa ima tudi svojo ceno.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.