Svet
14613 ogledov

Zaslišanje osumljenca: "Prišel sem iz Turčije, dali so mi 50 tisoč evrov"

Zaslišanje osumljenca za napad v Moskvi Prtscr
Poteka zaslišanje osumljencev.

Ukrajina zavrača povezave z napadom

Kijev je danes sporočil, da zavrača ruske obtožbe o povezavi napadalcev v Moskvi z Ukrajino. "Izjave ruskih služb o Ukrajini so popolnoma nevzdržne in absurdne," je na omrežju X zapisal svetovalec ukrajinskega predsednika Mihajlo Podoljak in poudaril, da Ukrajina nima nikakršne povezave z napadom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruske oblasti so danes pridržale 11 osumljencev za petkov teroristični napad v koncertni dvorani v Moskvi, med njimi štiri napadalce. Ruska zvezna varnostna služba FSB je ob tem sporočila, da so imeli osumljenci za napad stike v Ukrajini in so nameravali tja pobegniti, oblasti pa so jih pridržale v ruski regiji, ki meji na Ukrajino.

Ukrajina je vsakršno vpletenost v napad zanikala že v petek.

Odgovornost za napad, v katerem je umrlo najmanj 115 ljudi in je najbolj smrtonosen v Rusiji v zadnjih dvajsetih letih, je prevzela skrajna skupina Islamska država.

Kontaktirali naj bi ga prek Telegrama

Odgovorna urednica medijske skupine RT Margarita Simonjan je objavila posnetek, ki naj bi prikazoval zaslišanje osumljencev za napad. Kot je sporočila, gre za državljana Tadžikistana, ki se med zasliševanjem trese.

"Prišel sem iz Turčije, dobil sem 50.000 evrov in ukaz, da jih vse pobijem. Takoj so mi nakazali polovico denarja na račun. Usposabljali smo se en mesec," je povedal Tadžikistanec, ki je dodal, da so ga pred enim mesecem kontaktirali prek Telegrama in da ne ve, kdo mu je dal orožje, ki ga je uporabil pri napadu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 63
  • Idioti 17:25 25.marec 2024.

    Ne pišejo naši novinarski USA prostituti , kaj je novega. Bom jaz povedal ; RF se ne gre več SPECIALNO OPERACIJO ampak je sedaj v VOJNEM STANJU z UA . Kdo ne ve razlike je cepec , novinarji pa nočejo ...prikaži več razložiti razlike. V treh besedah, MI SMO V VOJNI Z RUSKO FEDERACIJO! USA Briselska prostitutka +njena prijeteljica NEROTKINJA , so nas pripeljale uspešno do vojne! Medvedjev pa je dejal, da bo RF pobila vse politike, ki so dali ukaz za izvršitev te morije . Ko bi vsaj imele kaj zraven te dve prasi

  • Idioti 17:05 25.marec 2024.

    Kaj ko bi se zmenili da nehate titulirati in izganjati Slovence iz svoje domovine , samo zato , ker nimate prvič nobeni skrupul v obnašanju , drugič pa nobenih dokazov, za kar koli kar trdite ne samo tukaj . Nisem ...prikaži večm vam jaz kriv ne noben drug tu gor , če nimate svojega JA in ste suženj blodenj SSa in Vatikanski pedohomofilov , ker ne znate razmišljati s svojo glavo , pa ste napadalno ljubosumni na tiste , ki svoj JA imajo .

  • Idioti 16:40 25.marec 2024.

    Ali je tu sploh potrebno biti pameten. Nikoli ni Islamska dr. plačevala svojih ljudi, za napade v njeno korist. Muslimanski napadalci so postali Šehidi, direkt v Raj in to je bila nagrada za smrt. Tule je pa ogromno drugače. Sploh ...prikaži večh nima smisla , naprej filozofirat ampak samo napisat, kriva je UA . Fertig. Če komu ni jasno kako to gre, jaz naredim diverzijo v Tađikistanu , Tađikistanci pa vrnejo uslugo v SLO . Mednarodna izmenjava dela. Tu pa še za to ne gre ampak enostavno za naroćilo in plačilo