Svet
55924 ogledov

Klic 10-letnika na policijo: Pravkar sem se zbudil, pred menoj leži pet trupel

Policija Oklahoma Profimedia
Združene države Amerike pretresa velika družinska tragedija. Oče naj bi domnevno ubil ženo in tri starejše sinove, nato pa si sodil sam. Policijo je poklical 10-letni sin, ki je tako ostal edini preživeli družinski član.

Klic 10-letnika na ameriško policijo se sliši kot klic iz nočne more. Zgodilo se je v ponedeljek v Oklahomi City na ulici Mirage: ko se je nič hudega sluteči 10-letnik prebudil, še zdaleč ni slutil, kakšen grozen dan ga čaka. Ko je vstopil v bivalne prostore, je pred seboj zagledal mrtvo celotno družino. 

Za družinsko tragedijo, tako britanski Metro, naj bi stal 42-letni oče J. C., ki da je umoril 39-letno ženo Lindsay, sina Lucasa (12), Ethana (14) in Dylana (18). Nato pa naj bi sodil še sebi. Zakaj je prizanesel najmlajšemu sinu, ni znano. Kot je sporočila policija, je prav 10-letnik poklical policijo. Oče in mama naj bi se sporekla v nedeljo ponoči oz. v ponedeljek zjutraj, kar naj bi botrovalo veliki tragediji. "Najprej je z orožjem pokončal ženo, nato pa enega za drugim še tri sinove," pojasnjuje ameriška policija, ki je vse skupaj opisala kot masaker. 

"Da, kar zapišite si, kar se je zgodilo v tem domu, ni bilo nič drugega kot masaker," je bil slikovit narednik Gary Knight. Dodal je, da je 10-letnik tragično streljanje prespal, klic na policijo je prišel malce po 9.30. Omenjene družine sicer policija do zdaj še ni obravnavala, prav tako ni bilo poročil o družinskem nasilju, niti klicev na policijo, je še pojasnil Knight. "Še vedno ostaja misterij, kaj je povzročilo, da je J. C. umoril ženo in tri svoje otroke," piše v poročilu policije. Ta poziva morebitne očividce oz. kogar koli, ki bi o okrutnem umoru vedel več, da se oglasi pri njih.

*Fotografiji sta simbolični

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Idioti 21:26 26.april 2024.

    Jaz pa mislim , da je žena že pred tem, dobila kakšen metek .

  • svetiduh 05:01 26.april 2024.

    Bolj zgleda, kot delo profesionalnega morilca, kot pa delo "drogiranega" očeta.

  • Pepe007 11:02 24.april 2024.

    Marsikdaj dajo substance v krvi vpletenih neko idejo, kaj je ključen razlog v takih tragedijah.