Svet
21864 ogledov

O tem psu govori cela Italija. To je razlog

Francesco Facebook
Fotografijo psa Francesca objavilo osebje bolnišnice v italijanskem kraju Perugia. Takoj je postala viralna.

V petek je zdravstveno osebje na Facebook profilu bolnišnice Perugia objavilo fotografijo zvestega kosmatinca, ki čaka svojega skrbnika. Vedenje malega mešančka je tako osupnilo osebje bolnišnice, da so njegovo fotografijo morali deliti. 

Fotografij so objavili po tem, ko je pes Francesco pet ur nepremično čakal na svojega skrbnika na urgenci. Njegov starejši skrbnik z imenom Italo je moral namreč na urgenco, Francesco pa ga je ure in ure nepremično čakal in z očmi spremljal vrata, kjer je "izginil" njegov skrbnik. 

"Od psov se lahko veliko naučimo. Ljubezni, zvestobe, skrbi za ljubljene dan za dnem, v vsakdanjem življenju, z majhnimi gestami," je svoji objavi zapisala uslužbenka Santa Maria della Misericordia. Podarja, da je potrebno skrbeti za tiste, ki jih imamo radi, ljubezen pa je treba negovati: "Vrtnica ne raste, če ji ne daš vode ... Včasih hitro pozabimo, kaj so pomembne stvari v življenju in pustimo najlepše vrtnice odložene v kotu, da ovenejo."

Pod objavo bolnišnice je veliko vprašanj o stanju Itala, a odgovora s strani bolnišničnega osebja v času pisanja tega prispevka ni bilo. 

S psom obiščite naš megafestival

Zgodba Francescove zvestobe je sicer le ena od mnogih, ki le potrjuje izjemno navezanost, ki jo do ljubečega skrbnika čutijo psi. Vse pasje skrbnike vabimo, da nas obiščete na našem megafestivalu: Festivalu za ljubitelje živali, ki bo 2. junija v Novi Gorici. Dogodek je primeren za vse cepljene in socializirane kužke, ki jih ne moti gneča, se pa radi posladkajo, preizkusijo v novih kinoloških disciplinah, podružijo z drugimi psi, začofotajo v bazenčku in skupaj s skrbnikom obiščejo pasje strokovnjake. 

Festival za ljubitelje živali 2023 | Avtor: Saša Despot Festival za ljubitelje živali 2023 Saša Despot

Dogodek je namenjen tudi družinam z otroki, saj bodo na 35.000 kvadratnih metrih površine našli ogromno zanimivih dejavnosti in delavnic, spoznali številne živali in se preizkusili v lovu na zaklad. Več o Festivalu za ljubitelje živali TUKAJ

 

Festival za ljubitelje živali 2023 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Komentarjev 7
  • Avatar Garancija
    Garancija 11:24 28.april 2024.

    Zračni tlak je 1020 mb pa koprenasta oblačnost,ki je ob takem ne bi smelo biti

  • vzev 09:25 28.april 2024.

    Kdo pa je psa sploh spustil v urgenco?