Svet
7106 ogledov

Kristina svojih otrok ne bo več videla, ob Savi ji je prerezal vrat

Umor v Zagrebu Luka Stanzl/PIXSELL
Leopold ji je z nožem prerezal vrat, nato pa poklical policijo. Ko so prispeli, je sedel v travi ob njenem truplu in policistom vidno razburjen skušal razložiti, da se je le branil, saj da naj bi ga Kristina pred tem napadla.

Pridržani 47-letni Leopold je osumljen umora prav tako 47-letne Kristine. Pokončal jo je z nožem, a je policistom dejal, da ga je pred tem napadla. Zdaj se brani z molkom.

O grozljivem umoru ob reki Savi, blizu nedokončane bolnišnice v Novem Zagrebu, smo pisali že včeraj. 

"Napadla me je, zato sem se branil. Nisem hotel, da se tako konča. Nisem, res nisem," je preiskovalcem večkrat ponovil Leopold, ki mu grozi najmanj deset let zapora.

Kljub prvotnim trditvam, da je bil žrtev napada, je zdaj osumljeni obrnil ploščo in se odločil za molk.

Imela ga je dovolj

Medtem pa Kristinini bližnji kar ne morejo verjeti, kaj se je zgodilo. Kristina je bila grafična oblikovalka, zelo priljubljena med prijatelji in sosedi. "Spremljali smo poročanje medijev o umoru na nabrežju. Podrobnosti, pa tudi imen storilcev in umorjenih ni bilo. Naslednje jutro mi je kolegica iz službe poslala link s tistim člankom, v katerem je bil naslov, da so ženski prerezali vrat, in mi napisala: "A veš, da je to naša Kiki". Bila je čudovita ženska in čudovito je vzgojila svoje otroke, ki si niso zaslužili, da so na tak način ostali brez matere," je za hrvaški portal Jutarnji list povedala prijateljica umorjene Kristine.

Drugi Kristinin znanec pa je dejal, da je vedel, da se videva "z nekim tipom in da je zaljubljen vanjo".

"O njem mi ni veliko povedala, le v zadnjih nekaj tednih pa je na vprašanje o njem odgovorila, da ga ima dovolj. Oboževala je savsko nabrežje in Savo. Pogosto se je sprehajala po poteh ob reki in nam pošiljala slike. Ironično je bila ubita tam, kjer je bila rada v prostem času. Ne vem, ali ji je sledil? Zdi se mi čudno, da trdi, da ga je ona prva napadla. Kristina ni bila niti slučajno nasilna," je povedal znanec pokojne.

Soseda pa je dejala, da je v noči umora videla policijo pred stavbo. "Pomislila sem, da so morda h komu vlomili, a ko sta policista sklonjenih glav izstopila iz avta, sem začutila, da se je zgodilo nekaj veliko hujšega. Navsezadnje lahko rečem le, da si nihče ne bi želel biti v koži Kristininih otrok. Tisti večer so čakali, da se mama vrne, namesto nje pa je prišla policija in jim uničila svet," je zaključila soseda.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.