Svet
9771 ogledov

Močan potres blizu Vidma: Najprej strašen pok, nato je zmanjkalo elektrike

Udine Videm Profimedia
Nekaj po 22. uri je Furlanijo Julijsko Krajino stresel potres z magnitudo 4,1. Čutili so ga tudi v Sloveniji in Avstriji.

Ob 22.19 je Furlanijo Julijsko Krajino stresel potres z magnitudo 4,1 na globini 10 kilometrov. Epicenter potresa je bil 5 kilometrov od Tramonti di Sopra in Socchieve. 

Potresnemu sunku je sledilo še najmanj šest blagih popotresnih sunkov, od katerih je imel najmočnejši magnitudo 2,3, poroča Ansa. 

Potres so čutili od Pordenona do Vidma in Trsta, pa tudi v Benečiji, Trentinu ter v določenih delih Slovenije in Avstrije. 

Gasilci so prejeli na desetine klicev prestrašenih državljanov. "Potres je čutil velik del prebivalstva, vendar po prvih pregledih nihče ni bil poškodovan niti ni bilo večje škode," je sporočila civilna zaščita. 

"Slišali smo strašen pok in bili smo zelo prestrašeni, nato pa je za nekaj minut zmanjkalo elektrike," je za Rainews24 povedal Coriglio Zanier, župan Socchieva. Nekaj manjše materialne škode so zabeležili, a se po njegovih besedah stvari že vračajo v normalo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 08:00 28.marec 2024.

    Velika noč se bliža in na tem našem območju nas občasno ob tem času rado trese.. 1348: 25. marca 6.4(velika noč)je močan potres prizadel Ljubljano in okolico. 1511: 26. marca 6.8(velika noč) je potres prizadel Idrijo 1895: 14. aprila 6.1(na ...prikaži več.1(na velikonočno nedeljo) je potres prizadel Ljubljano. 1998: 12. aprila 4.9(teden dni po Veliki noči)je potres prizadel Krn - Lepena