Svet
25 ogledov

Putin brani posle s Sirijo

razno 07.05.13. tv spored, putin razno 07.05.13. tv spored, putin
Dobava ruskega orožja Siriji ne posega v mednarodno pravo, je danes v Londonu dejal ruski predsednik Vladimir Putin po pogovoru z britanskim premierjem Davidom Cameronom.

Poudaril je, da sta za prelivanje krvi v Siriji krivi tako sirska opozicija kot tudi sirska vlada, je poročala ruska tiskovna agencija Itar-Tass.

Putin je na novinarsko vprašanje, ali je etično, da z orožjem oskrbujejo režim, ki je obarvan z krvjo nedolžnih civilistov, odgovoril, da je tu odgovornost na obeh straneh, je še poročal Itar-Tass.

V okviru vrha G8 na Severnem Irskem se bo Putin sicer v ponedeljek na temo Sirije ločeno pogovarjal tudi z ameriškim predsednikom Barackom Obamo in francoskim predsednikom Francoisom Hollandom.

ZDA so se namreč v četrtek odločile za oborožitev upornikov proti režimu predsednika Bašarja al Asada, ki naj bi v zadnjem letu večkrat v omejenem obsegu uporabil kemično orožje. Z Američani se strinjajo tudi Britanci in Francozi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.