Svet
191 ogledov

Klimatske naprave vir prahu, plesni in glivic

Klimatska naprava Shutterstock
Pri vzdrževanju klimatskih naprav podjetja pogosto storijo kar najmanj, ugotavljajo v Dubaju, kjer je klima del vsakdana.

"Načeloma s klimo ne bi smelo biti nič narobe, niti za osebe z inhalacijskimi alergijami. V resnici pa lahko ljudje s temi alergijami zaradi klime trpijo. To je zato, ker naprave niso vedno dobro očiščene," je za emirates247.com povedal Michael Loubser, pediater, imunolog in alergolog. "Ključ za nadzor alergij je zmanjšanje izpostavljenosti notranjim alergenom."

Pri vzdrževanju klimatskih naprav podjetja pogosto storijo kar najmanj in niti ne preverjajo plesni, ki jih tako ali tako ne bi mogli odpraviti.

"Glavni alergeni so prah, plesni in glivice"

"Večino dihalnih težav je mogoče preprečiti z uničenjem nevidnih nečistoč in mikroorganizmov v zraku zaprtih prostorov in kontaminiranih prezračevalnih sistemov," pojasnjujejo v podjetju SaniService, ki čišči prezračevalne sisteme. Prah, plesni in glivice so glavni alergeni, ki se nahajajo v številnih klimatskih napravah, ki tako najdejo pot v zaprte prostore. "Da bi se znebili teh vsiljivcev, je potrebno profesionalno čiščenje," pojasnjuje Med Jemni, vodja prodaje in marketinga v SaniService. "V številnih zgradbah podjetja za vzdrževanje skrbijo za čiščenje naprav. Vse, kar storijo, je, da očistijo filtre."

Težava so tudi sredstva za dezinfekcijo

Drugi izziv so sredstva za dezinfekcijo, še opozarjajo: "Nekatera podjetja uporabljajo ozon, kemikalijo, ki lahko škoduje ne samo klimatski napravi, ampak tudi človekovi koži."

"Naše stranke so predvsem posamezniki," je še dodal. "Pred kratkim so nas prosili za očiščenje v nekaterih bolnišnicah in kar smo videli, nas je šokiralo. Zdravje tamkajšnjih bolnikov je bilo ogroženo." Le ugibamo lahko, katere nevarnosti pretijo v pisarnah, nakupovalnih središčih, šolah in na drugih javnih mestih, dodajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.