Svet
6183 ogledov

Grozljivo: oče šestletnika silil v brutalen tek, fantek nato umrl

Smrt šestletnika X
31-letni oče je obtožen, da je zakrivil smrt svojega otroka, ker ga je silil v prekomerno fizično dejavnost na tekalni stezi.

31-letni Američan C. G. je silil svojega šestletnega sina v prekomerno fizično dejavnost, češ da je predebel. Če bo spoznan za krivega, mu grozi dosmrtni zapor, poroča New York Post. Posnetki, ki so zaokrožili na družbenem omrežju X, kažejo, da je šestletnik, ki ga je oče silil brutalen tek na tekalni stezi, večkrat padel s steze in se v nadaljevanju nanjo neuspešno skušal povzpeti. Vse skupaj je zabeleženo tudi na posnetku z dne 20. marca 2021, kar je velika oteževalna okoliščina za očeta.

Primer sega v leto 2021, ko je oče C. G. silil vsega šestletnega C. M. v prekomerno fizično dejavnost na tekalni stezi, saj je bil prepričanm, da je njegov sin predebel. Primer se je končal tragično: s smrtjo šestletnika. Prvotna obdukcija je pokazala, da je Corey umrl zaradi poškodb srca in jeter, z akutnim vnetjem in sepso, poroča New York Post.

31-letni oče sicer v svojem zagovoru pred sodišče trdi, da je sina ubila pljučnica, ne pa zloraba v telovadnici. "Coreyjeva smrt nima nobene zveze z dogajanjem v telovadnici," je prepričan oče, ki se na sodišču brani pred hudimi obtožbami. A tožilstvo meni povsem drugače: menijo, da je očetova kronična zloraba sinu povzročila notranje poškodbe, ki da so ga na koncu stale življenja dva tedna po naporni vadbi.

Nadzorne kamere iz fitnes centra Atlantic Heights Clubhouse so namreč pokazale, da je oče sina spravljal v naporno fizično dejavnost, domnevno zato, ker se mu je zdel predebel. Oče je večkrat poviševal hitrost in naklon steze, dokler deček ni odletel z nje na tla. S posnetkov je razvidno, kako ga oče dvigne in postavi nazaj na stezo, vendar deček znova pade in se še naprej trudi obdržati na stezi, dokler njegov oče na koncu ne zmanjša hitrosti in fantu dovoli nekaj premora.

Na višjem sodišču v okrožju Ocean City v New Jerseyju je pričala tudi šestletnikova mama B. M., ki je bila z nekdanjim partnerjem sicer v sporu zaradi skrbništva. Povedala je, da je opazila modrice na sinovem telesu. "Imel je modrico na čelu," je povedala poroti. "Bila je zelo nenavadne oblike. Videti je bila kot odtis. Eno poškodbo je imel tudi na prsih. Videti je bila kot praska," je še poudarila.

Poudarila je, da ga je peljala k pediatru, ki pa ni našel razloga za zaskrbljenost – čeprav je deček zdravniku razkril, da ga je oče prisilil teči na tekalni stezi, češ "da je bil predebel".

A ko se je 2. aprila 2021 Corey zbudil iz dremeža, je nerazločno govoril in se opotekal od slabosti. Njegov oče ga je hitro odpeljal v bolnišnico, kjer pa je bil razglašen za mrtvega.

Gregorja so tri mesece kasneje aretirali zaradi obtožb o zanemarjanju otrok, ki so delno temeljile na videoposnetku iz telovadnice. A ne le video, obremenilni dokaz za očeta je ugotovitev forenzičnega patologa iz septembra 2021. Ta je v svojem poročilu navedel, da je bila dečkova smrt posledica kronične zlorabe otroka, vključno s topimi poškodbami prsnega koša in trebuha ter raztrganino srca. Patolog meni, daj je Corey utrpel akutno travmatično poškodbo srca 4-12 ur pred smrtjo.

Oče je bil nato 9. marca 2022 aretiran zaradi obtožb umora šestletnega sina, priznanje krvide je zavrnil, sodišče pa ni ugodilo zahtevi za plačilo varščine.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • jakec1575 21:35 04.maj 2024.

    naj fotra nekdo vsak dan na isti nacin daje na tekalno povrsino. sadist narcisisticen.

  • Avatar jate
    jate 20:56 02.maj 2024.

    očetu goltanc prerezat

  • Lion0077 19:47 02.maj 2024.

    Zakaj bi ta fotr do smrti gnil v zaporu in bil strošek za državno. . Naj ga doleti enaka kazen.