Svet
18 ogledov

Gola aktivistka nad Putina

aktivistka, Putin, posmehovanje
1/4
Reuters
Ukrajinska policija je pridržala aktivistko, ki je zgoraj brez izvajala gimnastične prvine in se tako posmehovala ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu in njegovi ločitvi od žene Ljudmile. Putina so namreč v preteklosti povezovali z nekdanjo vrhunsko rusko gimnastičarko Alino Kabajevo.

Aktivistka, članica gibanja Femen, je svoj nenavaden protest izvedla pred ruskim veleposlaništvom v Kijevu. Oblečena le v spodnje hlače in s sloganom "Dajmo, Rusija", izpisanim na golih prsih, je z gimnastičnim trakom izvedla nekaj skokov. "Vova, ljubim te," je kričala ob tem in uporabila ljubkovalno ime za Vladimirja. Ko se je približala veleposlaništvu, so jo nemudoma aretirali.

Putin in njegova žena Ljudmila sta po več letih šušljanja v četrtek stopila pred kamere in sporočila, da sta se ločila. Ljudmila je ob tem kot razlog navedla, da svojega moža praktično nikoli ne vidi in da ne mara publicitete. Oba sta zatrdila, da je bila odločitev soglasna.

Ruski časnik Moskovski korespondent je leta 2008 pisal, da se bo Putin poročil z Alino Kabajevo, ki je od njega mlajša 31 let. Dolgoletna gimnastičarka, sedanja ruska poslanka, ima tudi dva otroka, katerih očetovstvo mediji pripisujejo Putinu. Časnik je kasneje svojo lastno zgodbo zanikal, lastnik pa ga je kmalu zatem ukinil.

Aktivistke gibanja Femen so že aprila zmotile Putina in nemško kanclerko Angelo Merkel med ogledom industrijskega sejma v nemškem Hannovru. Prsi pa so razgalile tudi lani v Moskvi na volišču, na katerem je Putin tik pred tem v predsedniških volitvah oddal svoj glas.

Gole protestirale tudi v Berlinu

Nemška policija pa je aktivistke ukrajinskega feminističnega gibanja Femen, ki so napol gole protestirale proti tunizijskemu premieru Aliju Larayedhu, ki je na obisku v Nemčiji, razgnala pred pisarno kanclerke Merklove v Berlinu.

Tri protestnice so vzklikale "Merklova osvobodi Femen", dve od njih pa sta imeli na golih prsih napisani imena žensk, ki jim sodijo zaradi nedavnega protesta v Tuniziji v podporo mladi Tunizijki, zaprti zaradi protestiranja proti islamistom.

Larayedh se je srečal z Merklovo, govorila pa naj bi o demokratični tranzicije Tunizije, zibelki arabske pomladi, človekovih pravicah in potencialnih nemških investicijah v tej državi.

Komentarjev 1
  • Oxxo 16:18 08.junij 2013.

    Res jim je bilo težko in hudo... policistom namreč :-)