Šport > Zimski športi
30829 ogledov

Velika afera iz lanske skakalne sezone se seli na sodišče

Vikersund Profimedia
Avstrijski skakalni strokovnjak naj bi se odločil za tožbo zoper norveško zvezo.

Trener norveške reprezentance v smučarskih skokih Alexander Stöckl je po poročanju dobro obveščenega časnika Verdens Gang (VG) vložil tožbo zoper Norveško smučarsko zvezo, s katero ima pogodbo sklenjeno do leta 2026.

Granerud Prvi sestanek Šport Skakalna velesila išče rešitev iz neprijetne zagate

V ozadju pravne bitke se skriva razdor v norveški reprezentanci, katere člani so sredi lanske sezone izrekli nezaupnico avstrijskemu strokovnjaku, ki norveškim skakalcem poveljuje že od leta 2011.

Alexander Stöckl | Avtor: Epa Epa

Vikingi so na zvezo naslovili odprto pismo, v katerem so zahtevali trenerjevo razrešitev. Stöckl se po incidentu ni več pojavljal na prizoriščih tekem svetovnega pokala, je bil pa prisoten na zaključku sezone v Planici.

50-letni Tirolec bi bil v primeru predčasne prekinitve dogovora upravičen do odškodnine, vendar pa v tem trenutku ne more opravljati svojega dela, kar je po poročanju norveških medijev povod za vložitev tožbe.

"Tako kot vselej doslej tudi tokrat ne želimo komentirati tekočih zadev v zvezi z našimi zaposlenimi," je za VG povedal predstavnik zveze Arne Baumann.

Skandinavski mediji so prejšnji mesec poročali, da so se po koncu sezone svetovnega pokala nadaljevala prizadevanja za prekinitev Stöcklijeve pogodbe, vendar strani še vedno nista našli skupnega jezika.

Kraft "Malce pretirava" Šport Trener Norvežanov ni mogel verjeti, kaj je zanj storil Kraft Kobayashi Mnenje strokovnjaka Šport "Fis je dobil brco v rit!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.