Šport > Zimski športi
11620 ogledov

Nekdanja skakalna velesila na robu preživetja? "Razmere so težke"

Antti Aalto
1/3
Profimedia
Nekdanja skakalna velesila Finska se je pred novo sezono v smučarskih skokih znašla v velikih težavah.

Finska smučarska zveza se je znašla v finančnih težavah, ki skakalcem zaenkrat pošteno onemogočajo načrtovanje priprav na novo sezono. Kot poroča portal skijumping.pl, bodo posledice finančnih težav tamkajšnje zveze pošteno občutili predvsem skakalci in nordijski kombinatorci.

"V zadnjih tednih so finski smučarski skoki na robu. Domača zveza je sporočila, da nima sredstev za plačilo trenerjev in stroškov poletnih priprav," poroča omenjeni portal. Ta se je v iskanju dodatnih informacij obrnil tudi na finskega skakalca Anttija Aalta.

"Razmere v smučarski zvezi so seveda težke. Še vedno iščejo rešitve za financiranje treningov in drugih zadev. Vse pa je v fazi načrtovanja, razprave in analize. Trenutno ne morem reči, kako se bo to razpletlo. Upam, da bomo s smučarsko zvezo kos trenutni situaciji. Želimo si še naprej razvijati in trenirati ta šport. Kljub trenutni situaciji se moji cilji za prihodnost ne spreminjajo, želim si osvojiti globus in kolajne na najpomembnejših tekmah," visokih ciljev ne skriva Aalto, ki je zadnjo sezono svetovnega pokala končal na 40. mestu.

Da vse skupaj v finski reprezentanci ni tako, kot bi morali biti, se je dalo slutiti že pred tedni, ko je njihov najboljši posameznik pretekle sezone Niko Kytösaho sporočil, da se bo na novo sezono pripravljal v lastni režiji. Takrat sicer ni navajal finančnih težav, pač pa sistem dela, ki naj bi deloval "kot v Sovjetski zvezi". Več o tem si lahko preberete tukaj.

Mnogi težko verjamemo, kaj se dogaja z nekdanjo skakalno velesilo, ki je vrsto let jadrala na uspehih Janneja Ahonena, po njegovem umiku iz karavane smučarskih skokov, pa se je idilična finska hišica iz kart začela postopoma podirati. In prišla do točke, ko je očitno pod vprašajem celotna profesionalna skakalna panoga.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.