Pistacije med drugim zmanjšuje stres in možnost za nastanek več vrst rakov, pospešuje prebavo in je dobro orožje proti staranju kože.
Uživanje pistacije lahko pripomore k zmanjšanju možnosti za nastanek več vrst rakov, degeneracijo mišic in zmanjšuje stres, kažejo izsledki raziskav. Veliko pozitivnih učinkov ima tudi na delovanje srca, saj vsebuje vitamin B1 oziroma tiamin, ki pripomore k njegovemu normalnemu delovanju. Ta vrsta oreščka pa je tudi bogat vir železa, ki je pomemben pri oblikovanju rdečih krvničk in prenosu kisika v krvi.
Znižuje holesterol
Pistacija je tudi vir nenasičenih maščob, ki za razliko od nasičenih in transmaščob zmanjšujejo raven slabega holesterola v krvi. Kot je pokazala raziskava španske univerze Rovira i Virgil pistacija znižuje tudi raven glukoze v krvi in izboljša odpornost na inzulin, zaradi česar je njeno uživanje priporočljivo kot preventiva pred sladkorno boleznijo tipa 2.
Kalij in magnezij, ki ju vsebuje pistacija, pomagata zniževati krvni tlak in srčni utrip v stresnih situacijah, je pokazala študija, opravljena na Državni univerzi v Pennsylvanii. Ker je bogat vir antioksidantov, kot so lutein, zeaksantin in gama tokoferol, je tudi dobro orožje proti staranju kože. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin pa tudi izboljšuje in pospešuje prebavo.