Zdravje > Prehrana
6212 ogledov

Recept: božanske testenine s šparglji

Šparglji Podravka
Izberite sveže in zelene šparglje, ki bodo odpravili vašo spomladansko utrujenost in vas napolnili z energijo.

Sezono zdravih in okusnih špargljev morate izkoristiti, saj so prava vitaminska bomba. Vsebujejo vitamine A, B1, B2, C in E, pa tudi ogromno mineralov: kalij, magnezij, fosfor in železo.

Za kosilo si privoščite okusne testenine s to dietno zelenjavo polno vlaknin, ki odpravlja spomladansko utrujenost. Za pripravo boste rabili le pol ure.

Za štiri odrasle osebe potrebujete le:

  • 350 g testenin peresnikov Zlato polje  
  • 400 g svežih in zelenih špargljev 
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 kokošjo jušno osnovo Podravka
  • 1 žlico Gussnela Dolcela
  • 100 g poltrdega sira
  • 4 rezine pršuta

Priprava spomladanskega kosila

Testenine skuhajte v vodi in jih odcedite.

Segrejte 400 mililitrov vode in dodajte jušno osnovo. Šparglje očistite, narežite in jih kuhajte v jušni osnovi. Po nekaj minutah vzemite ven nekaj vršičkov za dekoracijo, ostalo pa kuhajte še pet minut.

Kuhane šparglje zmiksajte (s paličnim mešalnikom) v pire in dodajte oljčno olje.

Posodo z omako segrejte, vmešajte Gussnel in ga zmešajte z malo vode ter pustite, da zavre. Dodajte odcejene tople testenine in vse skupaj premešajte.

Jed posujte z naribanim sirom in narezanim pršutom ter postrezite.

Nasvet 

Testenine boste pravilno skuhali na naslednji način: zavrite večjo količino nesoljene vode. Dodajte malo olja in pustite, da vre. Nato dodajte testenine in jih kuhajte, dokler ne postanejo al dente. Testenine odcedite, malo posolite, dodajte nekaj kapljic olja in premešajte.

Prihranite približno 100 mililitrov tekočine, v kateri so se kuhale testenine, da jo po potrebi lahko dodate v omako.