Kuhanje doma ni vedno tako zdravo, kot se zdi. Strokovnjaki z Rush University v Chicagu so zaključili z raziskavo, kjer so zbirali podatke 2.755-ih žensk starih od štirideset do 69 let. Zaključek 14-letne raziskave je pokazal, da doma pripravljena hrana povečuje tveganje za srčno-žilne bolezni.
Vseeno jejte raje doma
Raziskovalci ugotavljajo, da pri domači kuhi uporabljamo več škodljivih sestavin, kot sta denimo maslo ali sol. Poleg tega doma pripravljene hrane nočemo metati proč, saj smo vanjo vložili veliko truda. Pogosto skuhamo več, kot je treba, nato pa se silimo, da vse pojemo do konca. S tem zelo pogosto silimo tudi otroke, čeprav tarnajo, da so že siti.
Škodljivo za našo postavo in srce je tudi degustiranje hrane med samim kuhanjem. Tako jemo ves čas po malem, količine hrane so na koncu obroka večje od običajnih. Včasih pojemo tudi kaj surovega, pretirano vročega in tako dalje.
Raziskovalci kljub ugotovitvam svetujejo, naj še vedno jemo raje doma. Izločiti pa moramo škodljiva živila. Zelo pomembno je zmanjševanje porcij in izogibanje ocvrti hrani.
itaknič doma pripraviti, pa niti solate iz vrata pobbratikupijte naše kornflejkse, zmrznjene pice, hamburgerje in ostalo za vas pripravljeno kvalitettno hranopoleg paketa pic dobite še 1 xxxxl majico, pleg paketa hamburgerjev pa xxxxl hlačedober tek
Večina američank za pripravo hrane doma uporablja pretežno dve zadevi - fritezo in mikrovalovko... Čas priprave pa je večinoma odvisen kako globoko je "hrana" zamrznjena.
Ameri spet pametujejo. Ko si boste pospravili vaš ultra-zdrav McDonalds in ostalo golazen, se pa javljajte s takšnimi raziskavami kot je ta. Vse to v Sloveniji že vemo, tako da te vaše raziskave raje predstavite vašim državljanom, katerih IQ je… ...prikaži več na ravni naših otrok pri 10 letih.