Zdravje > Prehrana
6530 ogledov

Opozorilo zdravstvene inšpekcije: Ne kupujte živila, ki ga ponuja ta profesor

Nakupovalni voziček Shutterstock
Podjetja, ki ponuja živilo prav tako ni mogoče identificirati.

Zdravstveni inšpektorat RS potrošnikom zaradi zavajajoče predstavitve in suma neizpolnjene zahteve zakonodaje glede sledljivosti živil odsvetuje nakup prehranskega dopolnila Bioveliss Tabs na spletni strani: https://shopnaturenow.com/386/bv-bnme-12213-tox/gps/.

Prehranska dopolnila Stroka Zdravje To so nekatere sestavine prehranskih dopolnil. Kako pomagajo pri hujšanju?

Izdelek, ki je namenjen hujšanju obljublja, "da se boste na tak način izognili večletnemu trpljenju in zdravstvenim težavam, ki jih prinese prekomerna telesna teža," strokovnjak na fotografiji pa ponuja medicinskimi in laboratorijskimi testiranji dokazan način premagovanja čezmerne teže in holesterola ter očiščenja toksinov iz telesa.

 | Avtor: Zdravstveni inšpektorat RS Zdravstveni inšpektorat RS

V Sloveniji nimamo tega programa

Izdelek ponuja prof. David Berger, ki se predstavlja kot specialist iz področja dietetike in koordinator državnega programa varovanja zdravja. Zdravstveni inšpektorat sporoča, da profesor nima dovoljenja za opravljanje zdravstvene dejavnosti pri nas, pa tudi državnega programa za varovanje zdravja, ki ga omenjajo v oglasu, v Sloveniji ni. "Na Ministrstvu za zdravje je bil pripravljen Nacionalni program o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje (2015 - 2025), le-ta pa nima nobene povezave s trženjem prehranskih dopolnil," še opozajajo na inšpektoratu. 


Podjetja, pri katerem bi Zdravstveni inšpektorat RS lahko izvedel postopek inšpekcijskega nadzora, ni možno identificirati.

Izdelek se nahaja na seznamu pridržanih prehranskih dopolnil iz obvestila z dne 21.6.2018 Spletna prodaja prehranskih dopolnil. To predstavlja utemeljen sum, da zahteva živilske zakonodaje glede sledljivosti izdelka ni izpolnjena. Sledljivost pa je eden od elementov zagotavljanja varnosti živil.

Prehranska dopolnila Zdravje Zasegli večjo količino prehranskih dopolnil

 Potrošnikom priporočajoo, da pred nakupom v spletnih trgovinah vedno preverijo informacije o ponudniku in da si ogledajo spletne strani SI-CERT www.varninainternetu.si.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.