Zdravje > Prehrana
130 ogledov

Je meso morskih rib bolj slano?

V soli je zelo okusna tudi orada. Žurnal24 main
Veliko je takšnih, ki jim je meso morskih rib ljubše. Je za to kriva sol v mesu?

Če se sprašujemo, ali je meso morskih rib bolj bogato z natrijevim kloridom, se pravi s kuhinjsko soljo, je odgovor ne. Ima pa meso morske ribe močnejši okus od sladkovodnih rib.

Krive so aminokisline 

Ta razlika v okusu ni posledica različne koncentracije soli. Saj je ta v obeh vrstah mesa podobna.

Spremembo začutimo zaradi prisotnosti nekaterih aminokislin. V celicah morskih rib se namreč proizvajata in kopičita glicin in glutaminska kislina, ki povečata moč okusa.

riba | Avtor: Shutterstock Shutterstock
  

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.