Zdravje
1382 ogledov

Pravijo jim "cepilni sladokusci". Kdo so?

Cepljenje Epa
Pristojne je strah, da bodo vplivali na njihovo kampanjo cepljenja.

Za skupino ljudi, ki so v lovu na cepivo točno enega proizvajalca, so celo skovali ime - cepilni sladokusci. 

Gre za pojav v Braziliji, kjer številnim ni žal stati v vrstah več ur ali se odpeljati v drugo mesto, vse zato, da bi prejeli cepivo Pfizerja. Prek družbenih omrežij delijo informacije, katero cepivo je določeni dan na voljo v določenem cepilnem centru in kako dolge so vrste. 

Informacije osvežujejo preko celega dne. Ko se razširi vest, da so nekje prejeli novo pošiljko Pfizerjevega cepiva, se ogromno ljudi zgrne v to cepilno mesto. 

Tako imenovani cepilni sladokusci ne želijo prejeti cepivo AstraZeneca ali kitajskega Sinovaca, čeprav sta slednja dva v največji meri v brazilskem programu cepljenja. 

V Braziliji je sicer cepljena komaj četrtina prebivalstva. Umrlih zaradi posledic okužbe z novim koronavirusom je 600 tisoč. Pristojni so v strahu, da bo se bo kampanja cepljenja še upočasila, če bodo ljudje želeli prejemati le cepiva enega proizvajalca. 

Covid-19 Covid-19 Zdravje Opozorila: Necepljenost najbolj ogroža to skupino prebivalstva Cepljenje Covid-19 Zdravje Resne razprave. Pri nas obvezno cepljenje za to skupino ljudi?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Boštjan Bratina 12:00 03.september 2021.

    Prismojeni ste s takimi članki. A se še kaj drugega dogaja po svetu al iščete samo zgodbe o koroni?