Zdravje > Otrok
416 ogledov

Tako ste razveselili otroke v stiski

Darila
1/7
M. K.
“Tvoja darila in pesmica so mi prinesla nasmeh. Toda najlepše darilo je bilo, da sem se z mamico skoraj zjokala od sreče,” je v zahvali dedku Mrazu napisala Lara.

Bralci Žurnala24 ste se tudi lanskega decembra srčno odzvali v akciji obdarovanja otrok prek našega portala in Zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje. Otrokom niste le izpolnili želja, ki so jih zaupali dobrim možem, zanje ste si vzeli čas, mnogi ste jim napisali ganljiva pisemca, darilca pa lično zavili. Otroke je pod smrečico čakalo čisto pravo darilce, ki so ga z iskricami v očeh odprli v krogu svoje družine. 

Nekatere družine na hladnem

Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, kjer s pomočjo številnih ljudi v decemberskem času obdarijo na tisoče otrok v stiski, je že decembra opozorila, da se v mnogih družinah mize šibijo od dobrot, druge družine pa so celo na hladnem in brez vzdušja, ki ga decembrski čas prinaša.

Pisma Dedku Mrazu ali Božičku | Avtor: ZPM ZPM
Darilca, ki ste nam jih poslali ali prinesli na uredništvo, smo odpeljali na ZPM (na spodnji fotografiji naša darilca), kjer so jih dali staršem in skrbnikom, ki so jih otrokom postavili pod smrečice doma. "Da se tako, kot njihovi vrstniki, lahko veselijo in so objeti s prazničnim vzdušjem, hkrati s tem pa svoje zvedave glavice opremljajo z upanjem, da gre tudi njihovim družinam na bolje," je dejala Anita Ogulin. 

V fotogaleriji zgoraj objavljamo le nekaj zahvalnih pisemc ganljivih otrok in družinic, ki so dovolili objaviti imena. Številnim ste na usta prinesli nasmeh, v oči pa solze sreče. 

"To darilo je bilo še veliko več, kot sem sploh lahko pomislil. In poleg tega si mi podaril še spiderman kapo. Od sedaj naprej me vedno spremlja, ko grem ven in me lepo toplo greje … Gasilski avto pa je vedno v moji bližini. Čez dan se z njim nenehno igram, zvečer pa ga parkiram poleg postelje, kjer me počaka, da se zbudim. Najlepše se ti zahvaljujem za tako krasni darili in prečudovito sporočilce, ki sta ga napisala s tvojo pomočnico. Mamica je bila zelo ganjena in je ob tem jokala, ampak verjamem, da zaradi sreče …" se glasi le del Andrejevega pisma.

Darila | Avtor: M. K. M. K.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.