Zdravje > Otrok
3748 ogledov

Pozor, izdelek za dojenčke je lahko kontaminiran

Dojenček
Obstaja sum kontaminacije, zato so izdelek odpoklicali.

Zdravstveni inšpektorat RS je preko sistema RASFF prejel obvestilo o odpoklicu živila za bolne dojenčke. Gre za živilo za posebne zdravstvene namene, namenjeno za dietetsko uravnavanje kronične ledvične bolezni pri dojenčkih, ki je (bilo) na voljo tudi v Sloveniji.

 | Avtor: Zdravstveni inšpektorat Zdravstveni inšpektorat

Podjetje MetaX Institut für Diaetetik GmbH iz Nemčije je izdelek umaknilo s prodaje, saj obstaja sum mikrobiološke kontaminacije, ki predstavlja tveganje za zdravje dojenčkov: "Izdelek spornih lotov je bil naprodaj le v nekaterih lekarnah," opozarja Zdravstveni inšpektrat RS. 
Potrošnikom, ki so navedeni izdelek kupili svetujejo, naj ga ne uporabljajo in naj ga vrnejo prodajalcu ali zavržejo. Številka serije in rok uporabnosti (MHD) sta na dnu pločevinke.

Podatki o izdelku:

Nephea Infant 400g

Serija / Rok uporabnosti: N/8016-INF / 16.01.2019

Serija / Rok uporabnosti: N/8038-INF / 02.07.2019

Zastopnik in distributer v Sloveniji: MagPharm d.o.o.,  Dunajska cesta 181, 1000 Ljubljana

DM, Drogerie Markt Zdravje Odpoklic: Ta izdelek iz DM je lahko nevaren kik Obvestilo! Zdravje Kik odpoklical izdelek zaradi nevarne snovi

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.