Zdravje > Otrok
3318 ogledov

Pozor, ne kupujte tega izdelka

nakupovalni voziček igrače
Izdelka ne uporabljajte, vrnete ga lahko v prodajalno.

"Opravljene analize obeska mušnice so pokazale, da vzorec ni prestal nateznega preizkusa," vzrok za najnovejši umik izdelka oziroma igrače pojasnjujejo na Zdravstvenem inšpektoratu RS. 

 | Avtor: Zdravtveni inšpektorat Zdravtveni inšpektorat
Igrači, ki so jo analizirali v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, se je prelomil  člen obeska in nastali so majhni delci, ki lahko predstavljajo tveganje za majhne otroke. "Artikel ima sicer oznako, da ni primeren za otroke mlajše od 36 mesecev, vendar je po svojih značilnostih privlačen in primeren tudi za otroke pod tremi leti starosti," pojasnjujejo na inšpekciji in dodajajo, da Izdelek ni skladen z Uredbo o varnosti igrač. Igračo so prodajali  od 29. 3. 2019 do 7. 10. 2019. 

Distributer Mladinska knjiga je izvedel umik in odpoklic, potrošnikom, ki so omenjen izdelek kupili, pa svetujejo, naj ga ne uporabljajo in ga vrnejo prodajalcu. 

Podatki o izdelku:

  • Izdelek: Obesek mušnica A4MBC
  • Številka artikla: 670983108576
  • Proizvajalec: JELLYCAT Limited, Westworks Building, Wood Line, United Kingdom
  • Distributer: Mladinska knjiga Trgovina d.o.o., Slovenska 29, 1000 Ljubljana

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.