Zdravje > Otrok
1328 ogledov

Ministrica za uporabo pametnih telefonov med poukom

Šola Profiemdia
Za pametne telefone v šolskih razredih, saj lajšajo učenje.
V Italiji so vse bližje temu, da bi v šolskih razredih dovolili uporabo pametnih telefonov. Komisija strokovnjakov naj bi tako v petek začela pripravo predpisov o uporabi pametnih telefonov v razredih. Martina Peštaj Tablice in pametni telefoni Slovenija O tablicah razmišljajte že, ko se otrok rodi

"Šolskega sveta ni mogoče ločiti od sveta mladostnikov. Pametni telefoni so orodje, ki lahko ob nadzoru učiteljev in staršev olajša učenje," je menila italijanska ministrica za izobraževanje Valeria Fedeli.

Njeno razmišljanje je pri nekaterih naletelo na oster odziv. V združenju za zaščito potrošnikov Codacons so ga tako označili za "popoln nesmisel". "Tudi cigarete in alkoholni napitki so del sveta mladostnikov. Bomo zaradi tega dovolili kajenje in pitje med poukom?" se je javno vprašal predsednik Codaconsa Carlo Rienzi.

Psihologi so opozorili tudi pred nevarnostjo, da bi bili šolarji stalno povezani s svetovnim spletom, saj to slabo vpliva na koncentracijo učencev. razno 18.12.12. mobilni telefon, otrok, foto: shutterstock Nasvet Svet Kdaj otroku kupiti pametni telefon? Ne pred 16. letom!

V podporo ministrici pa se je oglasil nekdanji italijanski premier Enrico Letta in menil, da napredka ne gre prezreti in da ne bi smeli šole zapreti pred tehnologijo.

Komentarjev 1
  • Miran Rižnar 16:32 15.september 2017.

    Ideja sploh ni slaba, če bi ti telefoni bili uporabljani za potrebe pouka. Po mojih izkušnjah pa bi po šivih pokala socialna omrežja. In kaj če ti pametni telefon med poukom, če imaš na mizi na voljo računalnik in splet...?

Sorodne novice