Zdravje
3126 ogledov

Iz bolnišnice sporočajo: ni prostora za bolnike z rakom, možgansko kapjo

covid-19 Epa
Iz Splošne bolnišnice Jesenice sporočajo o skrb vzbujajočih razmerah predvsem v internistični službi, kjer jim primanjkuje kapacitet za hospitalizacijo nujnih pacientov z necovid boleznimi.

V Splošni bolnišnici Jesenice so, od kar so postali covid bolnišnica, zdravili 216 covid pozitivnih pacientov, od katerih jih je 17 potrebovalo intenzivno zdravljenje.

Prostore za covid pozitivne paciente imajo na dveh internističnih oddelkih ter v zabojnikih. Nekaj postelj za otroke in nosečnice imajo tudi na ginekološko-porodniškem oddelku. "Skupaj imamo v bolnišnici za covid pozitivne paciente 56 bolniških postelj in 4 postelje za potrebe intenzivnega zdravljenja. Omenjeno število bolniških postelj glede na obrat zadostuje in ne kaže potrebe po dodatnih kapacitetah. Vsekakor pa ne zadostuje število postelj za intenzivno zdravljenje covid pozitivnih pacientov, vendar na žalost tukaj nimamo dodatnih možnosti za povečanje kapacitet," pojasnjujejo v bolnišnici. 

A to niso vse težave, s katerimi se soočajo. "Skrb vzbujajoče v tem trenutku predstavlja možnost hospitalizacij necovid pacientov predvsem v internistični službi. Primanjkuje nam kapacitet za hospitalizacijo nujnih pacientov z ostalimi boleznimi, kot so možganska kap, karcinomi …," pravijo v SB Jesenice.

Stanje okužb med zaposlenimi v bolnišnici se sicer v tem trenutku nekoliko izboljšuje, saj se zaposleni po preboleli okužbi vračajo v večjem številu, kot novi zbolevajo. Vendar pa je prišlo do vdora okužbe v t. i. belo cono. To bi lahko imeli za posledico povečanje števila okužb med zaposlenimi, poleg tega so odkrili tudi nekaj novih okužb med pacienti. 

Covid-19, UKC Maribor Slovenija Kacin objavil podatke: Končno malce spodbudne številke

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • lulibuc 13:14 26.november 2020.

    Ej, saj ne vem, če sem prav prebral?! Ni prostora za rakave bolnike in po kapi?! Pa jebo vam pas mater a smo res že tako globoko v tem fašizmu, oz. to je že nacizem. Še Mengele bi bil ponosen ...prikaži večn na tako bagro v zdravstvu in politiki - vladi. Pa koliko časa bomo še trpeli ta covid teror. kako morate tako lagad narodu, res ne razumem, res ne. A še vedno polno ovc z glavo v pesku, žalostno.....

  • Avatar ovca
    ovca 12:50 26.november 2020.

    "Iz bolnišnice sporočajo: ni prostora za bolnike z rakom, možgansko kapjo"-citirano. manjka podatek, kakšne kapacitete sploh imate? In to je eden izmed bistvenih podatkov! Vaš lider že ne ve, kako bi strašil? Prvo so z babicami, pa otroci, pa trugami. ...prikaži več. Ali sedaj trkate na rajino vest z gornjim naslovom? Podn od podna! Rekla bom samo to, znajdite se! Tudi v ostalih poklicih se morajo!