Zdravje > Intima
2129 ogledov

Zato imajo ženske rade moške s humorjem

Poroka
Humor igra pomembno vlogo pri igri privlačnosti.

Iz evolucijskega vidika so ženske bolj zahtevne pri izbiri moškega, saj je ona zadolžena za vzgojo družine. Če se lahko moški zadovolji z lepo in zdravo žensko, ki mu bo dala zdrave otroke, potrebuje ženska več dobrih lastnosti. Med njimi ceni inteligenco, ustvarjalnost in odprtost. Vse te lastnosti pa imajo ponavadi tudi moški s humorjem.

Raziskava opravljena na Univerzi v Koloradu je pokazala, da zabavni ljudje opravijo najbolje z IQ testi. Strokovnjaki so skupino prostovoljcev prosili, naj si izmislijo smešne stavke ali slike. Tisti, ki so imeli višji IQ, so ustvarili bolj smešne situacije.

Moški imajo raje ženske, ki se jim smejejo 

Po drugi strani pa sodeč po raziskavi slika ni obratna. Ženske, ki imajo smisel za humor, ponavadi moškim niso tako zelo všeč. So jim pa všeč ženske, ki se smejijo njihovim šalam. Sodeč po raziskavi je to zato, ker je smeh pokazatelj privlačnosti in pomeni nezavedno zanimanje. Za oba spola igra torej humor pomembno vlogo pri igri privlačnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.