Zdravje > Intima
17581 ogledov

Kaj sploh pomeni erotična masaža?

Masaža
Namen erotične masaže ni doseganje vrhunca, kar si nekateri napačno predstavljajo ...

"Pojmovanje senzualne oziroma erotične masaže v našem okolju še vedno predstavlja določen tabu, pri nekaterih povzroča samo pri omembi imena tudi zgražanje, pri drugih pohlepno nasmihanje, pri tretjih pa tudi radovednost," pojasnjujejo v salonu Lotus flower, kjer izvajajo tudi senzualne masaže Geisha.

Veliko ljudi po njihovih besedah povezuje senzualne masaže s prostitucijo: "To pa zato, ker nekateri masažni saloni in številne ponudnice, ki se v Sloveniji pojavljajo na črnem trgu v privat stanovanjih, imajo masaže le za krinko prostitucije."

Pomembne so erogene cone

Pojasnjujejo, da že samo ime senzualne oziroma erotične masaže pove, da se masaža izvaja na človeku tudi po senzualnih ali tako imenovanih erogenih področjih. "Vsekakor pa obravnavamo pri masažah oba spola, ki pa sta si v tem pogledu zelo različna. Če malo posplošimo razlago, so vse erogene cone pri moških zbrane v mednožju, medtem ko pri ženskah najdemo preko dvajset erogenih con, ki so posejane po celem telesu," pravijo.

Zato se tudi tehnika izvajanja njihovih geisha masaž na moških povsem razlikuje od izvajanja teh masaž na ženskah. Moški svet po njihovih izkušnjah obožuje tako imenovano geisha body to body masažo, kjer maserka v prvem delu s klasično masažo močno naolji moško telo, potem pa z deli svojega telesa in svojo težo drsi po moškem in s krožnimi gibi povzroča sprostitev mišičevja in senzualne občutke. V zadnjem delu pa preide v tako imenovano masažo mednožja po tantra tehniki.

Osnova geisha ženske senzualne masaže pa je po njihovem opisu klasična masaža: "Maser je pri tem oblečen v masažne hlače in bombažno majico, masaža se pa izvaja na masažni mizi. Maser z rokami potuje po celem ženskem telesu in spremlja odziv ženskega telesa na prenos energije."

Pri tem dodajajo, da so pri ženskah velike razlike v odzivnosti, zato je pri njih še toliko bolj pomembna kompatibilnost med maserjem in masiranko: "Velikokrat je šele druga ali tretja masaža pri istem maserju uspešna, ko se žensko telo in psiha že privadita na energijo in tehniko maserja."

Nikoli ne pride do intimnega razmerja

Poudarjajo, da med samo masažo nikoli ne pride in tudi ne sme priti do intimnega razmerja med maserko ali maserjem in med človekom, ki se masira. "Za dobro izvedbo senzualne masaže je potrebno predznanje klasične masaže, lahko tudi ene od azijskih tehnik, vsekakor je pa tudi zaželjena nadgradnja znanja indijske tantre," dodajajo.

Pri manualni masaži erogenih con predvsem pri masaži mednožja po njihovem opisu prihaja pri večini do močnega vzburjenja, pretoka spolne energije in sproščanja na vseh nivojih, kar je tudi namen same masaže. "Vsekakor pa ni namen doseganja vrguncev, kar si nekateri napačno predstavljajo," dodajajo. 

Spolna energija

V salonu Lotus flower pojasnjujejo, da so Nuad Thai ali tajska tradicionalna masaža, Shiatzu, Ajurveda in Reiki le nekatere masažne tehnike, ki so se razvile v Aziji in jih danes prakticirajo po celem svetu. Vse te tehnike imajo podoben namen in sicer doseganje največje možne sprostitve telesa ter ponovno vspostavitev energetskega ravnovesja med organi celega telesa.

"Kljub številnim moralnim preprekam in religioznim naukom, ki so bili v zgodovini človeštva uvedeni pretežno zaradi lojalne pripadnosti vernikov posameznim cerkvam, se je človeštvo ohranilo v današnji obliki samo zaradi energije, ki nas spremlja celo življenje," pojasnjujejo. Ta energija nas po njihovih besedah nezavedno sili v iskanje partnerstva, prenosa naših genov na potomstva, vodi pri doseganju življenjskih ciljev in nemalokrat povzroča tudi samouničenje: "Ta rdeča nit je reka vsega živega je sveti gral življenja, ki jo ljudje poznamo pod imenom spolna energija."

Ugotavljajo, da v  modernem svetu, kjer so stres, številne psihične bolezni in neozdravljive bolezni postale naš vsakdanjik, ljudje iščejo izhod v sili in ga nemalokrat tega najdejo v najstarejših oblikah sproščanja, meditaciji, v ponovni vzpostavitvi energetskih centrov, čaker za ponoven pretok energije ter v posluževanju različni masažnih tehnik.

Masaža | Avtor: Profimedia Profimedia
Erotična oziroma senzualna masaža je po njihovih navedbah eden od izvrstnih praks za uravnoteženja telesa in duha, je nadgradnja klasičnih masaž, je sprostitev na vseh nivojih, krepi senzibilnost, čustveno stabilnost in daje duševni mir: "Utrjuje partnerske odnose ter krepi samopodobo. Je lahko uvod v spolni akt s svojim partnerjem ali pa le izvrstna sprostitev pod rokami profesionalne maserke v masažnem salonu."

Dodajajo, da tako kot pri drugih zvrsteh masaž, tudi pri erotični obstajajo številne tehnike. Pri erotičnih masažah ne smemo pozabiti na romantični ambient s prijetno glasbo, dovolj visoko temperaturo prostora za masiranje ter primerno podlago na kateri leži masiranec ali masiranka.

"Prav tako so eterična olja, ki jih nanašamo na telo masiranca neobhodno potrebna za doseganje sprostilnega učinka. Vsekakor je pa erotična masaža v rokah profesionalke z znanjem tantričnih prijemov, ki sledijo zaporedju erogenih con in energetskih točk povsem druga zgodba, kot erotična masaža v domačem okolju med dvema partnerjema. Pa vendar ima vsaka od teh zgodb podobne pozitivne učinke na telo," so zaključili. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • kapibara1 13:09 26.avgust 2018.

    SEveda mi paše sam masaža, najlepše pa je, ko te na koncu vpraša piskajoči orientalni glasek: Hepi end... in ti prikimaš.. :-)