Zdravje > Intima
3700 ogledov

Hrana, ki ubija spolno slo

Večerja Profimedias
Vsi smo že slišali za afrodiziake, ki naj bi povečali spolno slo, stimulirali libido, željo po posteljnih aktivostih ...

Nekatera hrana naj bi celo povečala vzdržljivost. Žal obstaja kar nekaj živil, ki imajo nasproten učinek ...

Fižol 

Fižol ni neposredno povezan z izgubo libida, a nas napenja, kar ustvari neprijeten občutek in dodatno zadrego. Za zelenjavo, ki napenja, veljajo še brokoli, brstični ohrovt, zelje, korenje, cvetača, jajčevec in čebula.

Sadje, ki napenja

K neprijetnemu občutku zaradi občutka napihnjenosti lahko pripomore tudi nekatero sadje, kot so denimo marelice, jabolka, breskve, hruške, slive in rozine.

Vino in koktejli

Čeprav mnogi mislijo, da nas bo alkohol pred spolnim odnosom sprostil in pomagal odpraviti zadrego, to ni pijača, ki pripomore k libidu. Če boste popili le nekaj požirkov ali kozarček, ne bo nič narobe. Pretiravanje z alkoholom pa povzroči zaspanost in izgubo libida.

meso | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Rdeče meso

Za vaš libido je lahko nevarno tudi uživanje rdečega mesa, ki je težko prebavljivo. Zato povzroča zaspanost in zmanjša splono slo.

Sladki koren - likviricija

Izogibajte se sladicam, likerjem in bonbonom, ki vsebujejo sladki koren. Likviricija namreč deluje neposredno na moške in ženske hormone ter znižuje spolno slo.

Pekoče in mastno

Na zmanjšanje libida lahko vpliva tudi premastna hrana, zato se izogibajte cvrtju in ostali hrani z visoko vsebnostjo maščob. V nasprotju z nekaterimi prepričanji, je tudi pretirano začinjena hrana slaba za libido, saj lahko povzroči vnetja in nelagodje.

Sicer pa se pred posteljno aktivnostjo izogibajte velikim porcijam, romantična večerja naj bo lahka in v zmernih količinah. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.