Zdravje > Fitnes
5404 ogledov

Dame, tu je nov trik za hujšanje

Torta Profimedias
Še en enostaven trik, ki vam bo pomagal pri hujšanju ...

Raziskovalci s Cornell University’s Food and Brand Lab so ugotovili, da je nezdrava hrana, ki jo gledamo skozi ogledalo, res videti manj slastna.

V raziskavi je sodelovalo 185 dodiplomskih študentov, ki so izbirali med čokoladno torto in sadno solato. Ko so izbrali svoj obrok, je morala polovica študentov hrano pojesti pred ogledalom, druga polovica pa v sobi brez ogledala. Nato so morali oceniti okus hrane.

 

Torta je bila manj slastna 

Med tistimi, ki so jedli čokoladno torto, so bile vidne razlike med tistimi v sobi z ogledalom ali brez. Študenti, ki so imeli pred sabo ogledalo, so v torti uživali manj kot ostali. Tisti, ki so jedli sadno solato, pa niso opazili razlike.

“Pogled v ogledalo pove ljudem več kot le to, kakšni izgledajo. Ogledalo nam omogoča, da na svoje vedenje gledamo bolj objektivno in ga znamo presoditi na objektiven način,” pravi vodilni raziskovalec Ata Jami. Pogled samih sebe z nezdravo hrano sproži v nas neugodje, ki je posledica globoko zakoreninjenih socialnih standardov.

Strokovnjaki zato verjamejo, da je lahko ogledalo v kuhinji in jedilnici skrivnost, kako na enostaven način izbirati bolj zdravo hrano. 

anja.scuka@zurnal24.si

Sorodne novice