Zdravje > Aktualno
318 ogledov

Znanstvenica o peki piškotov

piškoti Shutterstock
Znanstvenica Kendra Kyberg in kuharica Tessa Arias sta ugotavljali, kako do čokoladnih piškotov za različne okuse.

Strokovnjaki in raziskovlci nam vsak dan postrežejo z novimi in zanimivimi ugotovitvami. Poleg delovanja našega telesa, narave, raziskav o našem mišljenju, odnosih … jih včasih zanimajo tudi vsakodnevne enostavne stvari. Raziskovalka s Kalifornijske univerze Kendra Kyberg je želela ugotoviti, kako bodo naši piškoti najboljši. Zato je k raziskavi povabila znano kuharico Tesso Arias in kmalu sta podali zanimive in z znanostjo podkrepljene nasvete, piše italijanski Focus.

Nasvete sta pripravili na podlagi običajnega recepta za čokoladne piškote, kjer potrebujemo: 2 ¼ skodelice moke, čajno žličko sode bikarbone, čajno žličko soli, skodelico zmehčanega masla, ¾ skodelice kristalnega sladkorja, ¾ skodelice rjavega sladkorja, žličko vanilijevega ekstrakta, dve jajci, dve skodelici razdrobljene temne čokolade in skodelico nasesekljanih lešnikov.

Nasveti po raziskavi

Če želite, da bodo vaši piškoti bolj lepljivi, dodajte dve skodelici moke. Za lepo rjavo barvo jih pecite pri najmanj 180 stopinjah Celzija. Da bodo piškoti hrustljavi a z mehko sredico, dodajte ¼ čajne žličke pecilnega praška in prav toliko sode bikarbone. Za debelejše in manj hrustljave piškote, zamrznite testo 30 ali 60 minut pred peko. Za bolj puhaste piškote dodajte še več sode bikarbone. Da bodo vsi prijetni okusi še okusnejši pa dajte testo en dan pred peko v hladilnik.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.