Peteršilj je nepogrešljiva začimba v kuhinji, poleg odličnega okusa je tudi zelo zdrava. Njegovi listi vsebujejo vitamine A, C, D, E in K, pa tudi magnezij, kalcij, klorofil, železo in tako dalje. Po patru Simonu Ašiču peteršilj ugodno vpliva na jetra in ledvice, odpravlja motnje v krvnem obtoku, spodbuja znojenje in celo znišuje telesno temperaturo. Poleg tega odganja vetrove, blaži krče gladkih mišic, je dober diuretik, sproži menstruacijo, pomaga pri izkažljevanju, zdravi revmo in ubija kužne klice, opisujejo v Pomurskih lekarnah. Zaradi priliva krvi v spolovila naj bi zbujal tudi spolno strast. Peteršiljev čaj se sicer še posebej prileže po obilnejšem obroku, saj pospešuje presnovo.
Peteršiljev čaj pripravite tako, da jedilno žlico sveže nasesekljanega peteršilja vrzete v skodelico vrele vode. Pokrijete in pustite mirovati pet minut. Precedite in spijete.