Za liker iz granatnih jabolk potrebujete tri manjša ali dve večji zreli granatni jabolki. Zrela so tedaj, ko so rdeča. Lahko uporabite tudi popokana ali poškodovana granatna jabolka, morate pa morebitno gnilobo odstraniti. Granatnim jabolkam odstranite lupino in izluščite le rdeča jedrca. Ostalo zavrzite. Iz semen s sokovnikom iztisnite sok. Sadež lahko le prerežete na pol in sok iztisnete z ročnim ožemanjem.
Sok zlijete v velik literski kozarec in vanj naribate pol limonine lupine. Limono pred tem dobro operemo, kupimo pa jo na polici z ekološko hrano. Nato dolijete pol litra navadne vodke, zaprete kozarec in ga za polovico meseca postavite v temen prostor na sobno temperaturo. Kozarec dvakrat na dan dobro pretresite, da zmešate sestavine.
Čez pol meseca napitek precedimo čez cedilo. Posebej zavremo 100 gramov sladkorja in tri decilitre vode. Počakamo, da se ohladi, nato premešamo z granatnim napitkom. Vse skupaj nepredušno zapremo in pustimo pri miru dva meseca. Če nas usedlina na dnu moti, čez dva meseca liker prelijemo in precedimo, sicer lahko pijemo tudi takega.