Zdravje > Aktualno
39278 ogledov

Toliko okužb kot včeraj v Sloveniji ni bilo že dva meseca

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Včeraj 13 novih okužb s Covid-19.

Včeraj smo v Sloveniji zabeležili največji porast okužb v zadnjih dveh mesecih, ob 984 testiranjih so potrdili 13 novih okužb.

Med tem so iz Notranjskega poročali o šestih novo okuženih, večina je uvoženih....

 | Avtor:
Večje število, to je 15 potrjenih okužb na dan, smo beležili natanko pred dvema mesecema, to je 24. aprila. Do konca aprila smo še enkrat zabeležili nad deset okuženih na dan, to je 11 okužb, zatem število na novo potrjenih okužb ni bilo večje od šest.

Kaj se dogaja?

Od konca aprila smo enkrat odkrili šest in dvakrat po pet okužb na dan, sicer pa so bile številke nižje, vse do 17. junija, ko je število novo okuženih naraslo na osem. "Kaj se dogaja, gre za eksponentno rast ali zgolj lokalizirane izbruhe?"  sprašujejo strokovnjaki digitalnega spremljanja virusa Sledilnik Covid -19.

"Zanimivo je, da je zgolj v osrednjeslovenski regiji (Ljubljana z okolico) opazno naraslo število klicev na sum COVID–19 in napotitev v samoizolacijo — in doseglo vrednosti, ki smo jih beležili v začetku aprila. Verjetno gre za lažni alarm, vendar previdnost ne bo odveč," so zapisali pri Sledilniku.

Zaradi bolezni se v UKC Ljubljana, ki je edina Covid bolnišnica pri nas, zdravi pet bolnikov, eden manj kot včeraj, eden potrebuje intenzivno zdravljenje.

Stanje je torej slabše, večina okužb je vnešenih iz tujine, so pred dnevi povedali odgovorni, zato je Slovenija takoj podaljšala seznam držav na rdeči listi, za katere veljajo omejitve za vstop v državo zaradi poslabšanih epidemioloških razmer zaradi covida-19. Na rdeči listi so po novem Bosna in Hercegovina, Kosovo in Srbija.

Hrvaška, Covid-19, turizem, Reka Covid-19 Zdravje Nič kaj dobre novice o novih okužbah na Hrvaškem

Medtem so se razmere poslabšale tudi na Hrvaškem. "Seveda me skrbi, strah me je, da bi se situacija poslabšala," je sinoči dejal minister za zdravje Tomaž Gantar. "Hrvaška v resnici postaja epidemiološko nevarna država, tudi glede ponovnega širjenja virusa v Sloveniji. Skrb je na mestu," je dodal.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 11
  • Avatar Telligessa
    Telligessa 01:04 24.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • sam50 15:59 23.junij 2020.

    Ja in nekdo je zato krepko odgovoren,ampak ta tako ali tako za vse okrivi nekoga drugega,sebi pripiše le vse,kar je dobrega.....

  • Snežinko 12:42 23.junij 2020.

    Pa kaj pretiravate? A ste pismeni? Ste slišali, da je Kacin lepo rekel, da je to posledica dejstva,da čez vikend bolj malo testirajo in je to število zato bolj ali manj odraz obolelih ČEZ VIKEND, ne pa včeraj?