Vizita za živali
1026 ogledov

Zato je oljčno olje primerno tudi za kužke

pes hrana Shutterstock
Kužki vam bodo hvaležni.

Oljčno olje pri človeku blagodejno vpliva na telo in učinkovito znižuje holesterol, pomaga pri boleznih srca in ožilja, ima veliko hranljivih snovi in vitaminov ter preprečuje nastanek rakavih obolenj. Oljčno olje pa je primerno, celo priporočljivo, tudi za vašega štirinožnega prijatelja. Zakaj, preberite spodaj.

Oljčno olje je izjemno za pasjo kožo in kožuh

Tako kot ljudje, tudi psi trpijo zaradi suhe, srbeče kože, zato je priporočljivo, da jim, še posebej v najbolj vročih poletnih dneh in najbolj mrzlih zimskih dneh, pri tem pomagate. Ker je oljčno olje polno vitamina E in omege 3 je izjemno zdravilno za kožo. Kužku dnevno dodajte dvakrat po eno majhno žličko oljčnega olja v hrano. Ko boste zaznali spremembo lahko z dodatkom olja nadaljujete, lahko pa »zdravljenje« prekinete. Psu ne dajte več kot polovico ene jušne žlice na enkrat, saj lahko dobi drisko.

Hrana za njihove možgane

Oljčno olje je bogato z antioksidanti. Oljčno olje naj bi s se s svojimi učinkovinami uspešno borilo proti demenci tako pri ljudeh kot tudi pri psih, zato je izjemno priporočljivo za ohranjanje vitalnosti vašega psa. Oljčno olje pripomore k boljšemu spominu in bolj učinkovitemu učenju novih stvari, tako pri ljudeh kot pri psih.

Izboljšuje imunski sistem

Oljčno olje vsebuje karotenoidne antioksidante, ki izboljšujejo imunski sistem. Karotenoidi so rdeči, rumeni in oranžni pigmenti, ki jih sicer najdemo v živilih kot je korenje, buča in paradižnik. Karotenoidi so tisti, ki poleg zdrave kože, tudi krepijo imunski sistem.

Boljša prebava

Če ima kužek težave s prebavo ali pa se vam zdi, da že dan ali dva ni šel normalno na blato, mu v hrano zmešajte oljčno olje. To bo pripomoglo k boljši prebavi. Olje lahko dodajate ob vsakem obroku in poskrbite za boljšo prebavo brez težav. A pozor! Če dodate preveč oljčnega olja, lahko kuža dobi drisko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.