Vizita za živali > Novice
1207 ogledov

Preprosti nasveti, kako pomagati psu v vročini

STADTPOLIZEI ZÜRICH
Večje pse je najbolje obuti, manjše pa nositi.

Ker psi ne morejo povedati, kdaj jim je prevroče, vam bodo lahko naslednji nasveti v pomoč.

Poskrbite za dlako

Krtačenje oziroma čiščenje dlake je bistven del zdravja in dobrega počutja vašega psa. Odstranjevanje odvečnih dlak je v poletnih mesecih pomembno, saj bo vašemu štirinožcu tako bistveno manj vroče; to še posebej velja za dolgodlake pasme, kot so na primer pudli, ki potrebujejo redno urejanje dlake.

Pes Zanimiva dejstva Vizita za živali Tega o psih (morda) niste vedeli

Kljub temu je pomembno, da psa ne pobrijete, saj ima dlaka tudi vlogo zaščite pred soncem, poleg pa je oblikovana tako, da zadržuje vročino zunaj telesa. Če ne veste, kako psu urediti dlako, se posvetujte z veterinarjem.

Zlati prinašalec Pred poletjem Vizita za živali Psa obriti ali ne?

Osvežite jih z vodo

Razmislite o postavitvi majhnega bazena za otroke na senčnem delu vašega vrta, ali pa namestite škropilnico, če jo ima vaš kosmatinec rad. Če nimate dvorišča, psa okopajte v kadi.

Ventilator

Če v stanovanju nimate klime, svojemu kosmatincu vroče dni omilite z ventilatorjem, ki ga namestite v bližino njegovega ležišča.

Hidracija

Poskrbite, da bo kuža imel vedno polno skledo osvežilne vode. Mirno ji lahko dodatke kocke ledu.

Na sprehod zgodaj zjutraj ali zvečer

Zjutraj psa peljite na sprehod čim bolj zgodaj in zvečer čim kasneje, ko je zrak že nekoliko bolj svež. Sicer v teh dneh veterinarji posebej opozarjajo na blazinice tačk, saj je ob temperaturi zraka 30 stopinj Celzija temperatura asfalta 50 stopinj Celzija. 

Pazite na tačke

 | Avtor: STADTPOLIZEI ZÜRICH STADTPOLIZEI ZÜRICH
Pasje tačke so namreč zelo občutljive in na razgretih podlagah kot sta beton in asfalt se lahko opečejo. Poleti jih čim več sprehajajte po naravnih podlagah, po travi, pesku in v gozdu in čim manj po umetnih. Če ne gre drugače, jim kupite copatke, ki bodo zaščitili njihova stopala.

 | Avtor: STADTPOLIZEI ZÜRICH STADTPOLIZEI ZÜRICH
STA poroča, da so v teh dneh v Zürichu zaradi poletne vročine obuli tamkajšnje policijske pse in s tem preprečili, da bi jim razbeljeni asfalt ožgal tačke.

Ob temperaturah, ki lahko presežejo 30 stopinj Celzija, vodniki policijskih psov v Zürichu svoje patrulje trenutno izkoriščajo tudi za to, da lastnike štirinožcev opozarjajo, da se temperature pločnikov na soncu povzpnejo na najmanj 50 stopinj Celzija.

Prebivalstvo na posledice vročine za ljubljenčke policija opozarja tudi prek družbenih omrežij. Med drugim so na spletu izpostavili, da če se zdi pločnik vroč, ko nanj za pet sekund položimo roko, to pomeni, da je prevroč tudi za pasje tačke.

 | Avtor: STADTPOLIZEI ZÜRICH STADTPOLIZEI ZÜRICH

Večje pse je glede na napotke policije treba obuti, manjše pa nositi.

Za delovne živali skrbijo tudi drugod po Evropi. V belgijskem mestu Brugge so tako prejšnji teden zaradi vročine odločili, da bodo imeli vprežni konji med 14. in 17. uro prosto. Vseh 26 konj v Bruggeu bo lahko v času najvišjih temperatur počivalo vse do konca vročinskega vala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.