Vizita za živali > Novice
2029 ogledov

Ko pes uživa iztrebke

pes, jack russell
Nekateri psi radi jedo iztrebke ... Človeške, kravje, celo svoje. Kaj lahko skrbnik naredi?

Požiranje različnih iztrebkov je sicer v naravi dokaj normalen pojav. To pasje početje pa ljudem ni všeč, še posebej, če gre za hišnega psa, ki spi z njimi na postelji. Ker so ti psi še bolj dovzetni za notranje zajedalce, jih morate nujno redno razglistevati. 

Škotski jelenar, Scottish Deerhound Svetovalnica Vizita za živali Zakaj pes je iztrebke - kokcidija

Včasih se pes tako obnaša, ker mu primanjkuje prebavnih enimov, zato se lahko o tem pogovorite z veterinarjem. Tako vam bo morda svetoval pasjo hrano, ki bo pomagala pri težavi, morda bo predpisal celo zdravila.

Sicer je najbolje, da fizično preprečite psu dostop do iztrebkov. Če imate doma mačke, naj bo mačje stranišče nedostopno psu. Zunaj imejte psa na povodcu in tako preprečite, da bi jedel iztrebke na sprehodu.

Mnogi psi sicer prerasejo to fazo in kot odrasli ne jedo več iztrebkov. 

Portugalski vodni pes Svetovalnica Vizita za živali Pes se valja po mrhovini in iztrebkih Pasji zitrebki Zanimivo Vizita za živali Tega o pasjih iztrebkih niste vedeli
Komentarjev 1
  • ode 07:40 15.avgust 2018.

    Zdaj pa je prav ministrstvo, ki ga vodi, objavilo priporočila, v katerih opozarja pred migranti in njihovimi odpadki ter njihovo nevarnostjo – ne zgolj za ljudi, ampak tudi za živali. Ne samo za pašne živali, ljudem, ki prihajajo z območij, ...prikaži več kje se ali so se zadrževali migranti, svetujejo, naj za domačo ograjo, torej stran od migrantov in njihovih odpadko, skušajo zadržati tudi pse, mačke in perutnino.

Sorodne novice