Vizita za živali > Festival
2475 ogledov

Agility: zmagujejo tudi mešančki

Daša in Kas
1/5
Jaša Levstik
Agility je šport, kjer boste videli pse neizmerno uživati. Poglejte posnetek!

Tekmovalni par, vodnik in pes, morata čim hitreje premagati progo, sestavljeno iz različnih ovir kot so skoki, conske ovire, slalom, in podobno, po možnosti brez napak. Sicer se s tem športom ukvarja vedno več ljubiteljev psov in je ena redkih kinoloških športnih disciplin, v kateri lahko sodelujejo vsi psi, tako rodovniški kot mešanci.

Festival za ljubitelje živali v Novi Gorici Vizita za živali Tako smo se imeli v nedeljo na festivalu

Na našem Festivalu za ljubitelje živali v Novi Gorici, je v eni od kategorij slavila prav psička mešanka.

Ana in Lola | Avtor: Jaša Levstik Jaša Levstik
"Za agillity sem se odločila, ker ima Lola veliko lovskega v sebi. Je pes z veliko energije, ki jo mora nekje porabiti, sicer tudi zelo rada dela," je povedala njena vodnica Ana in dodala, da zmage v "small" kategoriji sicer ni pričakovala, ker "ima Lola navado, da pospeši šele po sredini proge."

Na festivalu so navdušene gledalce poučili, da so psi so bili razdeljeni v tri višinske kategorije; small, medium in large. Sicer so palice skokov postavili na višino začetnikov (A1), torej 25 centimetrov za small, 35 za medium in 55 za large.

Trenig za največja tekmovanja

Kako to počno pravi mojstri, smo lahko videli prav v večjih kategorijah, saj sta zmagovalca že trenirala za kvalifikacije za svetovno in evropsko prvenstvo. 

Daša in Kas | Avtor: Jaša Levstik Jaša Levstik
Vodnica Daša in njen Kas je zmagala v srednji kategoriji. "Seveda nam vse to vzame veliko časa, tukaj namreč ni samo agiiliy, potrebne so še namreč kondicijske priprave, fizioterapije, masaže, če želiš biti na visokem nivoju. Sicer je treba imeti veselje do tega tega, mene vzpodbuja to, ko vidiš zadovoljnega psa, ki zelo rad dela in s tem vzpodbudi tudi tebe," je povedala Ljubljančanka. 

Slovenci med najboljšimi

Vodnikom agility proga predstavlja izziv, ki jo morajo premagati s čim manj napakami in v najkrajšem možnem času. Če sta vodnik in pes dobro usklajena ekipa, jima bo uspel odličen tek. Delček takšnega nastopa si lahko ogledate tudi  v spodnjem video posnetku. 

Na posnetku je dolgoletna tekmovalka v agilityju Alenka, ki je z Lilo zmagala v kategoriji največjih psov in se prav tako pripravlja na kvalifikacije za svetovno prvenstvo.

Alenka in Lila | Avtor: Jaša Levstik Jaša Levstik
 "Lila je najmlajši pes od treh, ki jih imam, je pa tudi najmanjša, najbolj gibčna in je zato zelo hitra in pa seveda učljiva," je povedala vodja pasje šole Blazno Blatno. "Meni je to izziv in sicer ob tem, kako začutiš psa, izziv so proge, ki so vedno drugačne. Seveda je to dobra rekreacija. Ob zahtevnejših tekmovanjih je sicer treba dodatno delati, razvijati motoriko in orientacijo, odvisno seveda od rezultatov, ki jih želiš doseči,"  je povedala Alenka, ki nam je zaupala, da se Slovenci na teh največjih tekmovanjih vedno zelo dobro odrežejo.

Vsi tekmovalci prejeli nagrade

Na prijateljski tekmi na Festivalu za ljubitelje živali v Novi Gorici, ki sta jo organizirala pasja šola Blazno blatno in portal Žurnal24.si, so prejeli nagradice čisto vsi tekmovalci.

Zmagovalec je prejel veliko ležišče BECO iz naravnih materialov je prispevala trgovina GALI & NIKA iz Ljubljane ali bon za zavarovanje psa v vrednosti 40 evrov ZAVAROVALNICE TRIGLAV.

Nagrade za prva tri mesta so bile OPEL zaščitne prevleke za sedeže ali PEDIGREE paket priboljškov. Nagrade za vse ostale sodelujoče so bili slastni priboljški in konzerve za pse, ki so jih podarili v trgovini MR. PET ali  paket prve pomoči ZAVAROVALNICE TRIGLAV.

Na Festivalu za ljubitelje živali sicer prirejamo tekmovanje v pasjih trikcih. Več o tekmovanju v spodnjem prispevku.

Pes Za bralce Vizita za živali Zbiramo prijave za tekmovanje v pasjih trikcih

 

Komentarjev 1
  • zafowula 16:24 04.junij 2018.

    Google mi plača € 7283 do € 8257 na mesec za spletno delo od home.i so v tem mesecu ustvarili € 29624 spletnega dela od doma. Večina posebnih stvari je zelo zanimivo, da je delo samo preveriti nekaj spletnih strani ...prikaži več in nič drugega. Uživajte ves čas in denarr sv0boden, tudi neverjetna kariera v življenju .... Oglejte si več tukaj ........ ❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Money46.Com