Uporabno
1530 ogledov

Veliki polfinale je tu: Za to priložnost v Sloveniji tudi balkanska superzvezdnica

mTikTok Dance Akademija, M SOSESKA M SOSESKA
Pa je končno napočil trenutek, ko so se slave želni plesalci in vsi trije žiranti srečali v živo, in sicer na velikem polfinalu prvega regijskega talent plesnega šova MTik Tok Dance Akademija. Tokratni izziv, ki je predstavljal še zadnjo stopničko do finala, je bil še posebej težak, kajti plesalci so se ga ob pomoči glavnega žiranta in mentorja Žige Sotlarja naučili kar tam, na polfinalni oddaji. Eno samo uro pred izločilnim nastopom.
Plesni šov MTikTok Dance Akademijo lahko spremljate na M SOSESKI. Vsi nadobudni plesalci, ki vas zanima več o samem poteku velikega plesnega tekmovanja, pa dodatne informacije najdete TUKAJ.


Trema, neučakanost, vzhičenost … Vse to in še več je prevevalo nadobudne plesalce, ki so se prek predhodnih plesnih izzivov prebili do polfinala. To je potekalo v Ljubljani, koreografijo za ples, s katerim so imeli možnost v živo prepričati strogo tričlansko žirijo, pa so se naučili prav tam, na lokaciji – eno samo uro preden so stopili na plesišče pred žirijo, kar je seveda predstavljajo še dodaten izziv.

mTikTok Dance Akademija, M SOSESKA | Avtor: M SOSESKA M SOSESKA

Štirje plesni izzivi (zadnjega je žirantu Žigi Sotlarju pomagala komentirati dolgoletna uspešna plesalka, ki vodi svojo plesno šolo, Tjaša Leban – ogledate si ga lahko TUKAJ), štiri možnosti, da na koncu postanete veliki zmagovalec prvega regijskega plesnega talent šova pri nas MTik Tok Dance Akademije. Zmagovalca čaka zares lepa nagrada, ki si jo bo lahko izbral sam! In sicer bo lahko izbiral med denarno nagrado v vrednosti 5000 evrov ali pa se bo odločil za potovanje v Los Angeles, kjer se bo lahko udeležil plesnih tečajev pod okriljem vrhunskih plesalcev in koreografov v priznanem studiu Millennium. 


V minulih tednih so sicer tekmovalci navodila za posamezne plese, ki so se jih morali naučiti in s katerimi so se borili za mesto v polfinalu, našli na YouTubu M SOSESKA. Ko so ples obvladali, so se posneli in nato svoj video objavili na TikToku, dodali ključnik #mtiktokdanceakademija in označili @mercatorslovenija. Nato je stroga žirija posnetke natančno pregledala in za vsak plesni izziv izbrala do 10 tekmovalcev. Vsi ti so se zdaj v živo srečali na polfinalu, kjer se jim je pridružila tudi tričlanska žirija: balkanska superzvezdnica Sara Jo, kralj Tik Toka Žiga Kukovič – Kuxala in naš priznani plesalec ter koreograf Žiga Sotlar.

mTikTok Dance Akademija, M SOSESKA | Avtor: M SOSESKA M SOSESKA

In kot da že to, da je bilo treba odplesati v živo pred strogo žirijo in da so koreografijo videli tik pred zdajci, ni bil dovolj velik pritisk, je bil zadnji plesni izziv tudi malce bolj tehnično zahteven. "Za polfinale sem pripravil malo težjo koreografijo, ker gre za res lepo nagrado: 5000 evrov ali pa potovanje v Los Angeles. Tako da se mi zdi primerno, da se jih stestira do maksimuma," je povedal Žiga Sotlar, ki je pripravil polfinalno koreografijo.

A na polfinalnem plesišču je bila res huda konkurenca, žirija ni imela lahkega dela. Kajti izluščiti je morala le osem tistih, ki se bodo čez teden dni za naziv velikega zmagovalca potegovali v velikem finalu. Tam pa bo vse skupaj videti povsem drugače – plesalci se bodo namreč pomerili v tako imenovanem 'freestyle' plesanju, kar pomeni, da ne bo naučene koreografije, ne bo plesa pred ogledalom, ne bodo vedeli, na katere skladbe bodo plesali.

A gremo lepo počasi. Če vas zanima, kdo so polfinalisti, kako so se odrezali in katerim osmim se je uspelo prebiti v veliki finale, preverite v polfinalni oddaji, ki jo najdete TUKAJ!