Uporabno
3511 ogledov

V Mercatorju: konec s čakanjem v vrstah

M scen Mercator
Izdelke lahko zdaj že med sprehajanjem po trgovini zlagate naravnost v nakupovalno vrečko.

Za zlaganje izdelkov v voziček, nato na trak pri blagajni in potem pa še v nakupovalne vrečke pri vsakem obisku trgovine porabimo kar nekaj časa, ki bi ga lahko napolnili z drugimi aktivnostmi. Tega se zavedajo tudi pri Mercatorju in se zato odločili za novo storitev M Sken, ki omogoča hitrejši in enostavnejši nakup.

Že nekaj leta nazaj so pri Mercatorju postopek plačila na blagajni poenostavil, ko so v trgovine namestili samopostrežne blagajne Tik Tak. Z njimi svojim kupcem omogočajo, da si s pomočjo samopostrežne blagajne sami z optičnim čitalcem preberejo in opravijo nakup s katerim koli plačilnim sredstvom brez pomoči blagajničarke in vrste za tekočim trakom pred blagajno. S storitvijo M Sken pa je postopek sedaj še hitrejši in enostavnejši. Izdelkov vam namreč sedaj ni treba več prelagati v voziček, nato na trak in končno v nakupovalno vrečko. Vse izdelke lahko kar sproti med nakupom s prenosnim optičnim čitalcem skenirate, jih zlagate naravnost v nakupovalno vrečko in svoj nakup odnesete domov.

M scen | Avtor: Mercator Mercator

Potrebujete le Pika kartico

Vse kar potrebujete za takšen hiter in enostaven nakup je Pika kartica in že ste pripravljeni na nov, preprostejši način nakupovanja. Za M Sken osebno nakupovanje se morate najprej enkratno registrirati s Pika kartico na M Sken kiosku. Registrirate se lahko s svojo fizično Pika kartico, QR kodo ali preko brezstične funkcije (NFC) brezplačne mobilne denarnice M Pay. Ta služi potem tudi kot plačilno sredstvo z zeleno ali zlato Pika kartico ali preprosto samo za pripis bonitetnih pik vašega nakupa. Z identifikacijo Pika kartice in aktivaciji razpoložljivega čitalca, ko zasveti zelena lučka, lahko pričnete priročno in pregledno nakupovanje.

M scen | Avtor: Mercator Mercator

Izdelke dodajate tako, da usmerite čitalec na bar kodo izbranega izdelka. Ko se na čitalcu pojavi zelena lučka in pisk, ste uspešno izvedli dodajanje novega izdelka v vašo košarico in svoj izdelek lahko položite v nakupovalno vrečko. Izdelek pa lahko tudi odstranite s preprostim pritiskom na gumb.

S skenerjem lahko odčitate celo črtno kodo izdelkov v akciji. Pri izdelkih v akciji 2 za 1 ali 3 za 2 odčitajte črtne kode vseh izdelkov, ki jih želite kupiti, skener pa avtomatsko zaznava popuste in prodajne akcije. Tudi bonitetne pike, ki ste jih zbrali z nakupom, se ob plačilu nakupa avtomatsko pripišejo na vašo Pika kartico.

M Sken nakup lahko zaključite s plačilom na samopostrežni TIK TAK blagajni ali na navadni blagajni, kjer vam blagajničarka odčita iz čitalca vsebino vašega nakupa in svoj nakup nato poravnate s kateri kolim plačilnim sredstvom.

M Sken osebno nakupovanje je nadgrajeno z vrsto kompleksnih sistemskih algoritmov, ki občasno zahtevajo preverjanje nakupne košarice. Vendar če ste vse izdelke pravilno odčitali, vas na koncu čaka nagrada.

Nakup preko storitve M Sken boste lahko kmalu uporabljali s svojim pametnim telefonom s pomočjo aplikacije M Sken mobile. Tako boste lahko vaš pametni telefon uporabljali namesto skenerja M Sken.