Dnevi se daljšajo, temperature se višajo in čas je za sproščene večere ob žaru ali vikend piknike s tistimi, ki znajo deliti veselje in se sprostiti ob dobri hrani. Samo 3 koraki vodijo do nepozabne žar zabave – preverite, kako tako navdušiti svoje goste, da bodo komaj čakali novo povabilo.
1. Vzemite si čas – in uživajte!
Veste, kateri je najpogostejši izgovor? ''Danes ne morem, nimam časa.'' Znano? In tako dnevi bežijo, z njimi pa priložnosti po druženju in ustvarjanju lepih spominov. Poletje pa je tisti čas, ko se zaradi daljšega dneva lahko družimo dlje – in kje je najlepše, najboljše in najbolj okusno, če ne v omamnih vonjavah vrhunskih piknik dobrot na vašem vrtu, balkonu ali terasi?
Da bo zares dišalo po vasi ali z balkona vašega stanovanja, je treba izbrati prave in kakovostne sestavine, primerne za peko na žaru. Mesar Anton iz Kamnika pravi, da je ključnega pomena izbira kakovostnega slovenskega mesa. Ob tem poudarja stroge zahteve in visoke standarde glede varnosti, ki jih danes blagovne znamke dokazujejo s certifikatom IFS (International Featured Standard).
Izgovore, da ne bi obiskali najboljšega ponudnika lokalno pridelanih mesnih pripravkov in na okušanje povabili prijateljev, sodelavcev ali sorodnikov, naj zamenjajo misli o tem, da je sreča doma za dobro obloženo mizo v družbi pravih ljudi.
2. V paru, z družino ali prijatelji
Večina vam bo na vprašanje, brez česa si ne znajo predstavljati piknika, odgovorila: ''Brez čevapčičev!'' Klasiko obožujejo tako otroci kot tisti bolj zahtevni gostje – čeprav, roko na srce, pa ti zadnji vedno iščejo nove okuse. Najboljšemu mesarju, kot je Anton iz Kamnika, pa je pomembno, da so zadovoljni tako majhni kot veliki. Seveda želi ustreči tudi tistim bolj zahtevnim gostom, zato boste na prodajnih policah poleg klasičnih našli še goveje čevapčiče, novost pa so pravi Leskovački čevapčiči, ki se lahko pohvalijo s posebno titulo – so namreč letošnji zmagovalci v raziskavi Izbran produkt leta 2022.
Čevapčiči so super ideja tudi takrat, ko nepričakovano dobite goste – za pripravo v ponvi ali na žaru boste namreč potrebovali le pet do osem minut, edino pravilo, ki se ga morate pri peki držati, pa je: "Vedno jih pecite najprej na visoki temperaturi, nato temperaturo postopoma znižujte in jih vmes večkrat obrnite. Če imate doma termometer, je prava središčna temperatura mesa najmanj 85 stopinj Celzija," pravijo v podjetju Meso Kamnik. Hitro, enostavno in seveda slastno!
Ocene tistih, ki pečejo in okušajo, pomenijo največ!
Ko boste vedeli, kdo vse pride na vaš piknik, bo sledila odločitev, kakšno meso izbrati. V podjetju Meso Kamnik pravijo, da je zaradi sočnosti in odličnega okusa svinjina še vedno prva izbira mesa za žar. Če pa želite še bolj navdušiti, potem izberite Kamniške odščipance s hamburško slanino, ki so kot najbolj inovativen izdelek v lanskem letu prejeli tudi nagrado potrošnikov.
3. Vse za gurmanske užitke
Veste, kaj so največji aduti najboljših kuharjev? To, da vedno presenetijo. Če vas že zdaj v družbi poznajo kot nekoga, ki zna zakuriti žar in odlično speči čevapčiče, ražnjiče, klobase s sirom ali pleskavice, potem je čas, da vaše veščine prestavite v višjo prestavo. Mesar Anton pravi, da boste zadeli terno, če boste izbrali že pripravljenega »Ihanskega brancina« v marinadi, biftek ali bržolo.
Alergični ali preobčutljivi na kakšne sestavine?
V pestri ponudbi mesnih izdelkov Anton za žar boste našli tudi širok nabor izdelkov brez glutena, laktoze, soje, umetnih barvil in E-jev. Danes je vse več jedcev, ki imajo takšne ali drugačne težave, ki jih omejujejo pri kulinaričnih užitkih. Prav zaradi tega so v podjetju Meso Kamnik posebno pozornost namenili tudi njim. Omejitev za najboljši piknik te sezone torej ni, saj boste s pestrim izborom mesarja Antona poskrbeli za čisto vsakega gosta.