Hitro, preprosto, jesensko.
Čas priprave: 5 min
Čas kuhanja: 20 min
Skupni čas: 25 min
Količina: 4 osebe
Sestavine
- 350 g testenin
- 2 žlic. olivnega olja
- 1 šalotka
- 1 strok česna
- 240 ml bučnega pireja
- 60 g naribanega parmezana
- 60 ml smetane za kuhanje
- 1 ščepec muškatnega oreščka
- sol in poper po potrebi
- 1 pest žajbljevih listov (po želji)
- 1 žlic. pinjol (po želji)
Navodila
- Testenine skuhamo po navodilih na pakiranju. Ko so ravno prav kuhane ji odcedimo in prihranimo 120 ml tekočine.
- V posodi segrejemo olje in na njem prepražimo nasekljan česen in šalotko. Ko sta prepražena dodamo bučni pire ter sol in poper.
- Malo pokuhamo, nato pa dodamo še smetano, parmezan, preostalo vodo od kuhanja testenin in muškatni orešček. Vse skupaj kuhamo približno 5 minut, dokler se ne zgosti. Po potrebi še dosolimo ali popopramo, nato pa dodamo testenine.
- Po želji postrežemo potreseno s prepraženimi pinjolami in žajbljem.