Jedilnike pišemo v sklopu projekta Eurospin in Žurnal24.si "Mesec pametnih obrokov", ki mu lahko sledite TUKAJ.
Kot smo že pisali, so slovenski kupci pod okriljem raziskave podjetja Nielsen izbrali in ocenjevali produkte ter jim podelili naziv IZBRAN PRODUKT TRGOVSKIH ZNAMK LETA 2021. Gre za prestižen naziv, ki ga potrošniki podeljujejo pri ocenjevanju inovativnosti, atraktivnosti in nakupnih namenih. Med nominiranimi izdelki so kupci s svojim mnenjem in izkušnjami Eurospinovim produktom podelili tri laskave nazive IZBRAN PRODUKT TRGOVSKIH ZNAMK LETA 2021.
Med nagrajenimi produkti so tudi paštete EAT. "Ne le premium surovine in receptura za gurmane. Novo linijo premium paštet EAT si boste zaželeli tudi zaradi praktične in privlačne embalaže, ki kar kliče po dovršenosti in nakupu. Recepture so prilagojene željam slovenskih gurmanov, izbirate pa lahko med šestimi različnimi okusi, tudi tunino, kokošjo in čajno pašteto," opisujejo pri Eurospinu.
Pesto v izobilju
Sama sem pred časom poskusila bazilikin pesto, ki mi zaradi močnega okusa ni bil zelo všeč. Obenem sem se zgrozila tudi ob ceni, če ga želimo pripraviti iz originalne sveže bazilike in pinjol, ki niso ravno ugodne. Zato smo poiskali nadomestke in prišli do lastne cenejše in za otroke tudi primernejše različice.
Ponavadi naredimo več pesta, da ga imamo dovolj za dva obroka.
Potrebovali boste 200 gramov oprane rukole. Po želji jo lahko zamenjate tudi s svežo špinačo. Potrebovali boste še 200 gramov naribanega sira Grana Padano, približno 2 dl ekstra deviškega oljčnega olja, okoli 120 gramov mandljev, dva stroka česna in malce soli. Za naribani Grana Padano, svežo rukolo, steklenico ekstra deviškeg aoljčnega olja in 250 gramov mandljev smo skupaj odšteli 11,63 evre. S tem da je ostalo tako sira kot mandljev, rukole in veliko oljčnega olja, pesta pa je dovolj za najmanj deset velikih porcij.
Riž je polnozrnat, zelo okusen, čvrst, za otroke je posebej zanimiv zaradi svoje črne barve.
Za kosilo smo skuhali kar dva paketa črnega riža, da smo ostanek od kosila za večerjo pojedli skupaj s hitro pripravljenimi piščančjimi nabodali. Ta so že začinjena, zato jih lahko le 'vržemo' v ponev in popečemo na nekaj oljčnega olja Frantoio la Rocca. Seveda se k nabodalom poda tudi malce rukole in nagrajenega medu Dolciando, ki ga dodamo šele, ko je meso že popečeno.
Namesto piščančjih nabodal lahko riž kombinirate s hobotnico, ki je v tednu od 8. do 14. aprila za 20 odstotkov cenejša. Za kilogram boste odšteli samo 11,99 evra. Akcijam v tem tednu sledite TUKAJ.
Vse izbrane jedi smo naredili samo iz sestavin, ki smo jih kupili v Eurospinu. Jedi bodo še cenejše, če boste spremljali tedenske akcije. Nov katalog je na voljo TUKAJ.