Nasitna solata primerna za samostojno jed ali pa prilogo.
Sestavine
- 200 g pire
- 4 žlic. olivnega olja
- 3 žlic. kaper (osušenih s krpo)
- 4 žlic. nasekljanih mešanih zelišč (bazilika, peteršilj, zelena...)
- 2 žlic. kisa po izbiri
- 2 žličk. balzamičnega kisa
- sol
- poper
- 500 g mešanih paradižnikov
- feta po želji
Navodila
- V posodi zmešamo piro, preostanek svežih zelišč in narezane paradižnike. Prelijemo s polivko in premešamo. Čez potresemo kapre in prepražena zelišča ter nekaj fete. Postrežemo.
- Piro skuhamo po navodilih na pakiranju.
- Eno žlico olja segrejemo v ponvi in na njem popečemo kapre, dokler niso hrustljave. Popečene kapre prestavimo na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami, da se odcedijo. Na olju popečemo še polovico zelišč.
- V skodelici zmešamo 2 žlici olja in kis ter začinimo s soljo in poprom.