Odlična jed, ki polepša sive dni.
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 1h
Skupni čas: 1h 15 min
Količina: 4 osebe
Sestavine
- Pražena čičerika
- 1 pločevinka čičerike
- 1 žlic. olivnega olja
- sol po okusu
- 1 ščepec dimljene paprike
- Korenčkova juha
- 900 g korenja
- 2 žlic. olivnega olja
- sol in poper po okusu
- 1 žličk. mešanice začimb za curry
- 1 žličk. kumina
- 1/2 žličk. kurkume
- 1/2 žličk. svežega naribanega ingverja
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 l vode ali zelenjavne jušne osnove
Navodila
- Pečico segrejemo na 200°C.
- Korenje olupimo in narežemo na 3 cm velike kose. Polovico olja prelijemo čez korenje in ga potresemo s soljo. Razporedimo ga po pekaču in v ogreti pečici pečemo približno 30 minut.
- Čičeriko speremo in dobro osušimo s kuhinjskimi brisačami.
- Čičeriko osolimo po okusu in prelijemo z žlico olivnega olja. Nato jo razporedimo po pekaču, tako, da ima dovolj prostora, da se zapeče.
- Ko se korenje peče že kakih 20, 25 minut, v posodi začnemo na olju pražiti čebulo. Čebulo počasi pražimo dobrih 5 minut, dokler ne postekleni.
- Dodamo začimbe in strt česen ter vse skupaj še malo popražimo. Dodamo pečeno korenje in vodo oziroma zelenjavno juho. Zavremo, nato znižamo temperaturo in kuhamo še 30 minut.
- Čičeriko pečemo 20-30 minut medtem, ko se kuha korenčkova juha. Ko je pečena, ji dodamo še ščep dimljene paprike ali kake druge začimbe po želji.
- Z ročnim mešalnikom kuhano korenčkovo juho dobro spasiramo.
- Juho razdelimo na štiri krožnike ali skledice za juho. Okrasimo s pečeno čičeriko, po želji pa lahko dodamo še žlico smetane, kokosovega ali navadnega grškega jogurta.