Slastna poslastica vas ne bo razočarala.
Z izdelki Radi imamo domače sta ustvarjala Tjaša in Blaž (Midva kuhava). Izdelke najdete v Mercatorjevih prodajalnah - označeni so s srčkom Radi imamo domače.
Čas priprave: 1 h 30 min Zahtevnost: 2/5 Št. porcij: 24Sestavine:
Krhko testo:
400 g pšenične bele moke Radi imamo domače
220 g masla Radi imamo domače
100 g sladkorja
1 vanilin sladkor
1 pecilni prašek
4 rumenjaki
Nadev:
700 g jogurta borovnica ali jagoda Radi imamo domače
250 g kisle smetane Radi imamo domače
6 žlic pšenične bele moke Radi imamo domače
2 vanilijeva sladkorja
120 g sladkorja
lupinica 1 limone
4 beljaki
Jagodičevje:
400 g zamrznjenih gozdnih sadežev
Postopek:
Jagodičevje:
- Zamrznjene gozdne sadeže stresemo v cedilo in jih odtajamo.
Krhko testo:
- Vse sestavine, razen masla, zmešamo skupaj.
- Hladno maslo narežemo na kocke in ga primešamo k ostalim sestavinam.
- Med miksanjem se bo zmes oblikovala v drobtine, ki jih nato stisnemo v kepo.
- Kepo testa razpolovimo, vsako polovico pa povijemo s prozorno folijo za živila.
- Eno postavimo v hladilnik, drugo pa v zamrzovalnik, oboje pa za 30 minut.
Nadev:
- Beljake stepemo do čvrstega snega.
- V posodi z mikserjem zmešamo kislo smetano, vanilin sladkor, sladkor, moko in lupinico ene limone.
- Na koncu s spatulo primešamo še sneg iz beljakov.
Oblikovanje:
- Na delovno površino položimo list papirja za peko in na njemu razvaljamo testo iz hladilnika do velikosti dna izbranega pekača.
- Razvaljano testo s papirjem za peko postavimo v pekač.
- Po testu zlijemo jogurtov nadev.
- Odmrznjenim gozdnim sadežem odlijemo odvečno tekočino in jih razporedimo po jogurtovem nadevu.
- Iz zamrzovalnika vzamemo drugo polovico testa in jo na grobo naribamo po vsej površini pite.
Peka:
- Pito pečemo 50-60 minut pri 180 °C.