Kdo še ni slišal za jabolčno pito? Klasična sladica, ki jo pripravimo v jesenskih dneh, ko nas narava obdari s svojimi sadovi.
Običajno od nas zahteva nekaj slaščičarskih sposobnosti in časa. Ker pa je blagovna znamka BAM – Become A Master polna tako slaščičarskih nasvetov kot izdelkov za peko, je pripravila recept, s katerim bo dišeča jabolčna pita pripravljena v manj kot pol ure.
Ja, tudi to je mogoče. Če med samo pripravo malo “pogoljufamo” in doma pripravljeno krhko testo za jabolčno pito zamenjamo s kupljeno različico.
Še druge trike in nasvete pa najdete tukaj.
Sestavine za jabolčno pito
Sestavine za jabolčni nadev
- 2 kg jabolk
- 1 pomaranča (lupina in sok)
- 1 čajna žlica BAM vanilijeve paste
- 1 žlica masla
- BAM začimbna mešanica Šturdelj in Pita
Za “pokrov” jabolčne pite
- 120 g ovsenih kosmičev
- 110 g rjavega sladkorja
- 45 g moke
- 75 g masla
- ščep soli
Navodila za pripravo jabolčnega nadeva
- Pomarančno lupino in sok iztisnemo. V lonec dodamo maslo. Jabolka olupimo in razpolovimo. Dodamo jih v lonec. Jabolka začinimo z BAM začimbno mešanico za Štrudelj in Pito in sladkorjem. Dodamo še pomarančno lupinico in nastrgano lupinico.
- Dušimo toliko časa, da jabolka lepo zadišijo in se zmehčajo. Na koncu dodamo še BAM vanilijevo pasto in premešamo.
Navodila za pripravo jabolčnega nadeva in pite
- Pečico segrejemo na 200°C. V srednje veliki skledi zmešamo ovsene kosmiče, rjavi sladkor, moko in sol. Mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo. Zelo hladno maslo narežemo na majhne kocke in jih dodamo k suhi mešanici.
- Maslo se bo povezalo s suhimi sestavinami in zmes oblikovalo v obliko majhnih kamenčkov. Nadev za jabolčno pito vlijemo v predhodno pečeno skorjo pite in zgladimo. Po vrhu jabolčne pite razporedimo preliv iz drobtin in pito postavimo v pečico.
- Pito pečemo še približno 15 do 20 minut, da se jabolčni nadev lepo zapeče. Pa dober tek!