Za brezmesno božično kosilo smo si izbrali nasitno špinačno lazanjo z rikoto, ki je hitro pripravljena in res mamljivega okusa. Nasitila bo tudi tiste, ki so vedno lačni in imajo radi velike količine hrane. Za gurmane, ki se radi razvajajo z manj kaloričnimi poslasticami, sta tu koromač iz pečice in zimska solata – moja najljubša.
Pred nami je praznični december, ki velja za enega najbolj gurmanskih mesecev, zato smo za vas v sodelovanju z Eurospinom pripravili projekt: Mesec prazničnih obrokov. Sledite preprostim, ugodnim in nadvse slastnim receptom za razvajenje TUKAJ.
Za pripravo glavne jedi za osem oseb potrebujete:
- 500 gramov lističev za lazanjo (TRE MULINI)
- 500 gramov špinače
- 500 gramov ricotte (Land)
- 200 gramov naribanega sira Parmigiano Reggiano (Pascoli Italiani)
- malce muškatnega oreška
- sol
- poper
- oljčno olje
V času od 23. do 29. decembra bo v Eurospinu 300-gramski sir Parmigiano Reggiano (Pascoli Italiani) za 24 odstotkov ugodneje, kupili ga boste lahko za 4,15 evra. Prav tako bo v tem času v akciji tudi Ricotta (Land), kupili jo boste lahko za zgolj 0,59 evra.
Da nismo izgubljali časa s pripravo bešamel omake, smo uporabili že pripravljeno iz Eurospina (Land)
Pekač premažemo z oljčnim oljem in dno pokrijemo z eno plastjo kuhanih listov za lazanjo. Nanesemo plast špinačnega nadeva in dodamo še plast bešamela. Tako previdno nalagamo plast za plastjo, na vrhnjo zadnjo plast testenin nanesemo še bešamel in posujemo še s 100 grami sira.
Potrebujemo:
- velik koromač
- Grana Padano DOP (100 gramov, Pascoli Italiani)
- oljčno olje
Koromač operemo, narežemo na rezine in kuhamo v kropu 5 minut. Nato ga odcedimo ter položimo na peki papir na pekač. Prelijemo z dvema žlicama oljčnega olja ter posujemo z naribanim sirom. Pečemo v predhodno ogreti pečici 20 minut pri 190 stopinjah Celzija.
Ponudimo tudi zimsko solato, za katero potrebujete:
- granatno jabolko
- dve pomaranči
- gomolj koromača
- bučno olje
- jabolčni kis
- sol
Za sladko-kislo solato narezite na kocke koromač in olupljeni pomaranči. Dodajte rdeča jedrca granatnega jabolka, vse skupaj obelite in premešajte. Okus vas bo očaral.
K božičnemu kosilu bo zagotovo teknila ena od številnih sladic, izvrstne recepte zanje najdete TUKAJ. Mi si bomo privoščili slastno torto iz cimeta in jabolk. Recept je v spodnjem članku.
Cenovno ugodne Eurospinove izdelke lahko dobite še ceneje, če redno spremljate kataloge s popusti. Aktualni katalog je dostopen TUKAJ.