Svet
1101 ogledov

Župan napovedal revolucionarno novost pri zbiranju smeti, večina sveta v smeh

Smeti New York vreče zabojniki
1/2
Profimedia
Župan New Yorka je predstavil 'smetarsko revolucijo', kot jo je poimenoval. Newyorčani bodo namreč morali odslej smeti zbirati v zabojnikih, ne le v plastičnih vrečah.

Administracija newyorškega župana Erica Adamsa se je odločila očistiti mestne ulice. 

V New Yorku živi 8,3 milijona prebivalcev, ki letno ustvari 6,3 milijona ton odpadkov. Kot vse kaže, pa je odklenkalo plastičnim vrečam za smeti, ki se jim Newyorčani med sprehodom po mestu doslej praktično niso mogli izogniti. Včeraj so namreč predstavili novo mestno pravilo, da bodo morale vse stavbe, v katerih je od enega pa do devet stanovanj, od novembra dalje smeti zbirati v zabojnikih. S tem pravilom naj bi 70 odstotkov vseh smeti zbrali z zabojniki.

Meščani se bodo morali navaditi na tri različne zabojnike – za biološke odpadke, embalažo in mešane odpadke.

Smeti, odložene v vreče, ki so jih ljudje doslej odlagali kar na tla, so bila odlična vaba za podgane in podobne glodavce, pogosto so bili zaradi razlitja vsebine vreče umazani pločniki, zato so zabojniki toliko bolj priročni, poudarjajo v mestni upravi.

Smeti New York vreče zabojniki | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.