Svet
613 ogledov

Norega Džonija aretirali v Barceloni, grozi mu dosmrtna kazen

Nori Džoni MUP Srbije
Nori Džoni je osumljen treh umorov in štirih poskusov umora.

Pojavil se je posnetek aretacije Nikole Vušovića, bolj znanega po vzdevkih Nori Džoni in Džoni z Vračarja. Španska policija je zapisala, da gre za enega najbolj iskanih zločincev na svetu.

Vodja tako imenovanega vračarskega klana je bil aretiran v petek, 18. oktobra, v Barceloni. Nalog za njegovo aretacijo so izdale avstrijske, črnogorske, hrvaške, nemške in srbske oblasti, poroča Kurir.

Španska policija je več mesecev spremljala njegovo ženo in še dve osebi, s katerima je povezan. Aretiran je bil tako, da je španska policija sledila njegovi ženi, s katero naj bi se srečal. Celotna operacija je bila usklajena s srbsko policijo.

Prvič je prišel v središče pozornosti leta 2010, ko je bil aretiran skupaj z vodjo navijačev Partizana Aleksandrom Stankovićem. Ta je bil leta 2016 v Beogradu likvidiran s kar 60 streli.

Džoni je v tistem času menda poskušal prevzeti nadzor nad "imperijem" Velje Nevolje, morda najnevarnejšega srbskega mafijca po Arkanu. Srbska premierka Ana Brnabić je nekoč izjavila, da je Nevolja načrtoval atentat na predsednika Vučića, vendar so ga tajne službe preprečile.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.